Φρίκη δίχως τέλος στην Κύπρο: Επτά τα θύματα του μανιακού δολοφόνου (εικόνες)

54

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου της Κύπρου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης ομολόγησε στους ανακριτές και άλλες δολοφονίες που διέπραξε, ανεβάζοντας τον φρικτό απολογισμό σε επτά θύματα (πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια που ήταν κόρες δύο εκ των θυμάτων).
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, μετά την προφυλάκισή του για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τον φόνο της, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις με ακόμη τρία θύματα.
Όσον αφορά την πρώτη νέα υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή γυναίκα, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, αν και ο ίδιος δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο.
Ο 35χρονος υπέδειξε στην Aστυνομία το σημείο όπου εγκατέλειψε τη σορό της, συγκεκριμένα σε έναν λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός. Πρόκειται για μια περιοχή που ο ίλαρχος γνώριζε καλά καθώς πραγματοποιούσε ασκήσεις με την μονάδα του.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο Μεταξάς φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της, υποδεικνύοντας ένα πηγάδι απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού, όπου βρίσκονται θαμμένες οι δυο τους, όπως επίσης και η Μaricar Valdez.
H διπλή δολοφονία της μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία φαίνεται να αφορά υπόθεση εξαφάνισης από τον Σεπτέμβριο του 2016.  Πρόκειται για τη Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και η κόρη της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων των οποίων η εξαφάνιση δηλώθηκε στις Αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Συνολικά, εκτός από τις δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, ο Νίκος Μεταξας μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, της Maricar, όπως επίσης και τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στην Ορούντα.
Όσον αφορά την εξάχρονη Sierra, κόρη της Marry Rose, ο ίλαρχος ισχυρίστηκε ότι την πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.

Πώς έφθασαν οι αρχές στη νέα ομολογία

Ο Νίκος Μεταξάς, αργά και βασανιστικά αποκαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του. Ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης του ως υπόπτου για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.

Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Marirac Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018. Και ενώ οι ανακριτές δεν είχαν συνέλθει από την κυνικότητα της ομολογίας του, ο 35χρονος λοχαγός τους είπε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Αποκάλυψε ότι τα πτώματα της Marirac, της Livia - Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό, αλλά όχι στο ίδιο σημείο που ισχυρίστηκε ότι πέταξε την 6χρονη Sierra την οποία είχε δολοφονήσει μαζί με τη μητέρα της Marry Rose τον Μάϊο του 2018.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν έρευνες, με υπόδειξη από τον Μεταξά, για να εντοπιστούν τα τρία πτώματα. Χθες υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Ορούντας.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί Έγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις, και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η άγνωστη γυναίκα περιλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.

Σήμερα Παρασκευή οι ιατροδικαστές και τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου αναμένεται να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων τριών σορών στην περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού αλλά και για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.
Με δεμένα χέρια η αστυνομία

Την ώρα που η αστυνομία βάλλεται πανταχόθεν για επίδειξη αδιαφορίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα, τα οποία δεν θέλησαν να περιλάβουν τις εξαφανίσεις στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας που προβλέπει πότε γίνεται άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Η αστυνομία, είχε ζητήσει να επιτραπεί η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων στις περιπτώσεις εξαφανίσεων, αλλά η πλειοψηφία της Βουλής είχε θεωρήσει υπερβολική την απαίτηση, θεωρώντας πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το συνταγματικό δικαίωμα του απορρήτου στην επικοινωνία.

Για τον λόγο αυτό περιόρισαν το δικαίωμα της αστυνομίας να ζητάει έλεγχο τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων που προβλέπουν ποινή φυλάκισης πάνω από 5 χρόνια. Όταν ανακαλύφθηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτιο του μεταλλείου τότε μόνο μπόρεσε η αστυνομία να ελέγξει τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που οδήγησαν στη σύλληψη του 35χρονου λοχαγού.

Φωτογραφίες από τον Φιλελεύθερο Κύπρου