Φρουζής: «Μου ασκήθηκαν πιέσεις για να εμπλέξω πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis»

324
Ο Φρουζής… έδειξε την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση»

Στις πιέσεις που του ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis αναφέρθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνος Φρουζής, στην πολύωρη κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή.

O Ευάγγελος Ζαχαρής διενεργεί την έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην σημερινή κατάθεσή του, περιέγραψε δύο άτυπες συναντήσεις που είχε στην Εισαγγελία Διαφθοράς κατά τις οποίες του ζητήθηκε να δώσει επιβαρυντικά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία οι σχετικές δικογραφίες είχαν αποσταλεί στη Βουλή.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, δήλωσε ότι «η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστική και από την αρχή το έχω σεβαστεί ευλαβικά. Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Παράλληλα, κατόπιν δικού του αιτήματος, επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του, αύριο, Παρασκευή, θα καταθέσει συμπληρωματικά στον Ευάγγελο Ζαχαρή ο αντεισαγγελέας του Αρείου και πρώην εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής.