Γαλάζια κατάληψη στο Ζάγκρεμπ

503

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται σε τροχιά συνεδρίου, ωστόσο πολυπληθής είναι η γαλάζια αποστολή που μεταβαίνει από σήμερα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας για να συμμετάσχει στο ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η καρδιά της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς χτυπά για το επόμενο 48ωρο στην κροατική πρωτεύουσα.

Είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει πλέον ως κυβερνών κόμμα, ενώ παρών θα είναι όπως αναμενόταν και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι θα πραγματοποιήσουν επίσης ανάμεσα σε άλλους, οι ευρωβουλευτές του κόμματος υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι επίτροποι Μαργαρίτης Σχοινάς και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Σμυρλής, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Πειραιώς, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία της κομματικής οργάνωσης από τις Βρυξέλλες, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πάντα είναι παρούσα σε συνεδριάσεις οργάνων του ΕΛΚ και όχι μόνο...

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΕΛΚ. Μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, με μακρά εμπειρία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, που θα λάβει τη σκυτάλη από τον Γάλλο Γιόζεφ Ντολ.