Γαλλία: Φαλαινάκι από την Καλιφόρνια βρέθηκε σε γαλλικές ακτές (Video)

67
Ένα φαλαινάκι από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρέθηκε σε γαλλικές ακτές.

Ένα φαλαινάκι από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρέθηκε σε γαλλικές ακτές. Η μικρή φάλαινα είχε λοξοδρομήσει, πολύ μακριά από το σπίτι της στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η γκρίζα φάλαινα θεάθηκε για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες στα γαλλικά παράλια στη Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το Εθνικό Δίκτυο Θαλάσσιων Θηλαστικών.

Πρόκειται για ένα φαλαινάκι ηλικίας περίπου 15 μηνών, που έχει μήκος οκτώ μέτρα και το οποίο τις προηγούμενες εβδομάδες «πέρασε» από το Μαρόκο, τη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Γένοβα.

Κατά πάσα πιθανότητα έχασε τον δρόμο του και βρέθηκε στη Μεσόγειο και τώρα προσπαθεί να βρει τη σωστή πορεία που θα το οδηγήσει πίσω στο φυσικό περιβάλλον του, στον βόρειο Ειρηνικό.

Αυτό το είδος της φάλαινας είχε παρατηρηθεί για τελευταία φορά στη Μεσόγειο το 2010, όταν θεάθηκε δύο φορές, στο Ισραήλ και την Ισπανία.

Είναι η πρώτη φορά που «επισκέπτεται» τη Γαλλία, ανέφερε ο Αντριάν Γκανιέ, κτηνίατρος και μέλος του δικτύου, που παρατήρησε τη νεαρή φάλαινα στα ανοιχτά του Μπορμ-λε-Μιμοζά.

Η παρουσία του κήτους στα νερά αυτά είναι εντελώς ασυνήθιστη. Οι φάλαινες αυτές ζουν και μετακινούνται μεταξύ της Μπάχα Καλιφόρνια, τον χειμώνα, και της Αλάσκας, το καλοκαίρι.