Γαλλία: Μαθήματα πλοήγησης σε κανάλι προσομοίωσης της διώρυγας του Σουέζ (Photos)

77
Μαθήματα πλοήγησης σε κανάλι προσομοίωσης της διώρυγας του Σουέζ

Κανάλι προσομοίωσης της διώρυγας του Σουέζ υπάρχει σε λίμνη στη Γαλλία.

Η λίμνη δημιουργήθηκε για να εκπαιδεύσει τους καπετάνιους και τους τιμονιέρηδες πώς να πλοηγηθούν στο κανάλι του Σουέζ.

Η λίμνη ήρθε στο προσκήνιο αφού το φορτηγό πλοίο Ever Given σφηνώθηκε στην διώρυγα τον περασμένο μήνα κάτω από συνθήκες ισχυρών ανέμων και αμμοθύελλας.

Το εκπαιδευτικό κέντρο «Spirit of Port Revel» χτίστηκε γύρω από μια λίμνη στην ανατολική Γαλλία.

Το κανάλι είναι φτιαγμένο στο ένα εικοστό πέμπτο της κλίμακας ενός τμήματος του πραγματικού καναλιού του Σουέζ. Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να κατευθύνουν τα μοντέλα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρίς να κολλήσουν.

«Είναι λίγο δύσκολο να αναδημιουργήσουμε αμμοθύελλες. Αλλά έχουμε ριπές ανέμου που θα ωθήσουν το πλοίο μας στη μία ή την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Μέιγιορ, διευθύνων σύμβουλος του εκπαιδευτικού κέντρου Spirit of Port Revel, που χτίστηκε γύρω από μια λίμνη στην ανατολική Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης στο κανάλι μίνι-Σουέζ, οι εκπαιδευτές προσομοιώνουν προβλήματα οδήγησης και διακοπές λειτουργίας του κινητήρα για να δουν πώς αντιδρούν οι εκπαιδευόμενοι.

«Έχετε λίγο χώρο για ελιγμούς. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και να εστιάσετε», τόνισε ο Μέιγιορ.

Η εγκατάσταση Port Revel, η οποία που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων, έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Ακόμα, υπάρχει ένας μίνι κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, και μία απομίμηση του λιμανιού Άρθουρ του Τέξας, για μαθήματα ελλιμενισμού και ελιγμών κρουαζιερόπλοιων και δεξαμενόπλοιων σε πολυσύχναστα λιμάνια.

Οι στρόβιλοι κάτω από το νερό αναπαράγουν ρεύματα και κύματα.

Ο Μέιγιορ είπε ότι το συμβάν με το Ever Given, το οποίο μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες και προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα για το παγκόσμιο εμπόριο, μπορεί να ωθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να στείλουν το προσωπικό τους για μαθήματα.

«Μετά από κάθε ατύχημα... βλέπουμε νέους πελάτες να έρχονται. Το κόστος της εκπαίδευσης στο Port Revel δεν είναι τίποτα μπροστά στο κόστος να κολλήσει ένα σκάφος σαν αυτό για μια μέρα», ανέφερε ο Μέιγιορ.