Γαλλία: Ο δημοφιλέστερος δρόμος για selfie έγινε μαρτύριο για τους κατοίκους του Παρισιού

193
Παρίσι: Ο δημοφιλέστερος δρόμος για selfie έγινε μαρτύριο για τους κατοίκους

Στη Rue Cremieux, στο Παρίσι και στην οδό Κρεμιέ, κοντά στη Βαστίλλη, υπάρχει ένας μικρός πεζόδρομος.

Έχει χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, λιθόστρωτο και πρεβάζια με λουλούδια και έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για να ποζάρεις για selfie. Το hastag #ruecremieux συνδέεται με περισσότερες από 31.000 φωτογραφίες.

Η δημοφιλία αυτού του παράδεισου των instagrammers έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων κυριολεκτικά σε κόλαση. Ένας από τους κατοίκους της οδού Κρεμιέ δήλωσε αυτή η μόδα έχει κάνει την καθημερινότητά τους μαρτύριο.

Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους λεγόμενους «επιδραστικούς τύπους», τους ράπερ, τους τρελαμένους με τη γιόγκα και τις φωτογραφίσεις μόδας που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους.

Και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα.

«Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου. Που υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

Οι πύλες στους δρόμους του Παρισιού δεν είναι πρωτοτυπία, καθώς υπάρχουν τέτοια εμπόδια σε διάφορους μικρούς πεζόδρομους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ