Γάλλοι επιχειρηματίες: «Aλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα»

134
Γάλλοι επιχειρηματίες: «Aλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα»

Με εκπροσώπους 24 γαλλικών πολυεθνικών εταιρειών συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στο Παρίσι. Εκφράστηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις και σύμφωνα με πληροφορίες μίλησαν για αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα.

Αρκετοί εκ των εκπροσώπων των πολυεθνικών εταιρειών δήλωσαν στη συνάντηση ότι είτε δεν είχαν παρουσία είτε είχαν απογοητευτεί από τις προσπάθειες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα στο παρελθόν σημειώνοντας όμως ότι πλέον ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη χώρα διαπιστώνοντας πως «φυσάει ένας καινούριος άνεμος».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι Γάλλοι επιχειρηματίες μίλησαν για αλλαγή του επενδυτικού κλίματος και “can do attitude”.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν ευκαιρίες για βιώσιμο τουρισμό, αναβάθμιση υποδομών, καινοτόμα πρότζεκτ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και εκσυχρονισμό του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση του MEDEF (French Business Confederation) να οργανώσει σύντομα επίσκεψη γαλλικών πολυεθνικών στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες εκπροσωπούσαν 24 γαλλικές πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας, κατασκευών, διαχείρισης απορριμμάτων, τεχνολογίας, ασφάλισης, τουρισμού, ποτών και φαρμάκου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την υποστήριξη που έδειξε ο γαλλικός επιχειρηματικός κόσμος κατά τη διάρκεια της κρίσης και κάλεσε τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν της ευκαιρίες που ανοίγονται.