Γελάει ο κόσμος: Σπίρτζης, Τριανταφυλλίδης, Νοτοπούλου (ξανά)εγκαινίασαν το... μετρό Θεσσαλονίκης

242

Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο Στέλιος Παππάς και η Κατερίνα Νοτοπούλου εγκαινίασαν για δεύτερη φορά το μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν... λειτουργεί.

Μάλιστα έγινε ένα ολόκληρο σόου με κράνη και αποκαλυπτήρια βαγονιών και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, χωρίς φυσικά να προκαλεί εντύπωση αφού τις τελευταίες μέρες οι φιέστες και τα εγκαίνια δίνουν και παίρνουν.

Βέβαια, οι παρουσία των «επισήμων» ήταν με αφορμή την άφιξη τεσσάρων βαγονιών αλλά η λειτουργία του μετρό καθυστερεί. Πολύ αργότερα, άγνωστο ακόμα το πότε ακριβώς, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όταν και στην πραγματικότητα θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του μετρό...

Έτσι λοιπόν, η υποψήφια δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, και ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης φόρεσαν τα κράνη και γιόρτασαν την άφιξη του συρμού, έστω κι αν το Μετρό δεν λειτουργεί, ούτε προβλέπεται να λειτουργήσει για καιρό.

Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση εγκαινιάζει το υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός είχε επικριθεί γιατί εγκαινίασε μόνο ...μουσαμάδες στο μετρό Θεσσαλονίκης αφού καθυστερεί η λειτουργία του.

Μαζί με την Κατερίνα Νοτοπούλου εκεί ήταν και ο Χρήστος Σπίρτζης, αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς που όλα χαμόγελα αντιμετώπισαν με άνεση τους φωτογράφους.

Τα τέσσερα βαγόνια, συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων- υπολογίζεται ότι κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 13 μέτρα- βρίσκονται από χθες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η τοποθέτησή τους με γερανό πάνω στις ράγες, η συναρμολόγησή τους και τα «αποκαλυπτήρια».

«Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου» εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Οπως είπε ο κ. Μυλόπουλος ο συρμός ξεκίνησε από το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια και στη συνέχεια πέρασε από το Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα με καράβι, πριν συνεχίσει οδικώς το ταξίδι για τον τελικό προορισμό του την Θεσσαλονίκη.