Γελάει το πανελλήνιο με την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

581

Άφθονο γέλιο και θυμηδία προκαλεί στην κοινή γνώμη η αστεία κατάσταση που επικρατεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση που ταλανίζεται από έντονη εσωστρέφεια και από εσωκομματικά θέματα που δεν αφορούν την κοινωνία.

Σε μία περίοδο που η χώρα αγωνίζεται να κερδίσει τη μάχη κατά της πανδημίας και να επιστρέψει σταδιακά σε μία κανονικότητα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου βρίσκονται στον δικό τους κόσμο και συνεχίζουν τον χαβά τους αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Η κοινή γνώμη δεν έχει ανάγκη από νέες συνιστώσες αλλά από την άσκηση μιας σοβαρής αντιπολίτευσης με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια και από την προβολή ενός εναλλακτικού κυβερνητικού σχεδίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθεί τις εξελίξεις άπραγος, ενώ αδυνατεί να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματος του, τρέμει το πολιτικό κόστος και διστάζει να πάρει σκληρές αποφάσεις, οι οποίες όμως θα ξεκαθάριζαν το εσωκομματικό τοπίο και ενδεχομένως να έδιναν μία προοπτική για το μέλλον.

Επιπλέον, δεν λέει αφήσει πίσω νοοτροπίες και πρακτικές του χθες που απομακρύνουν ολοένα και περισσότερο τους σκεπτόμενους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Στην αντίπερα όχθη, η παλιά φρουρά του έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι τον περιμένει στη γωνία και στην πρώτη στραβή θα βγει στο αντάρτικο, κατάσταση που εγκλωβίζει διαρκώς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τα σχέδια διεύρυνσης και μετατόπισης προς το κέντρο να πάνε στις καλένδες.