Γεμιστό ψωμί

129
Γεμιστό ψωμί

Για 2 μικρές φρατζόλες

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα)
Μαγείρεμα: 60+ λεπτά

Υλικά

- 800 γραμμάρια αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- 40 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά λιναρόσπορος
- 1 κουταλιά θυμάρι

Για τη γέμιση

- 5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φέτες ψιλοκομμένο κασέρι
- 5 ψιλοκομμένα αγγουράκια (πίκλες)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

1. Σε μικρό ποτηράκι με χλιαρό νερό διαλύουμε τη μάγια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνουμε στην άκρη για λίγο το μείγμα ώσπου να φουσκώσει.

Σε μπολ, βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη μαγιά που έχει ήδη φουσκώσει και όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή, την οποία κατόπιν ανοίγουμε σε αρκετά χοντρό φύλλο.

2. Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα στρώνουμε στο ανοιγμένο φύλλο, το οποίο κλείνουμε σε ρολό, βάζοντας το μετά σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Πριν το ψήσουμε, το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει, για μία ώρα περίπου, και κατόπιν το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 60 λεπτά.