Γεννηματά: «Αλλαγή πορείας με μία νέα κοινωνική συμφωνία»

97
Γεννηματά: «Αλλαγή πορείας με μία νέα κοινωνική συμφωνία και όχι επιστροφή στη συντηρητική κανονικότητα»

«Είναι προφανές ότι την επόμενη μέρα έχουμε μπροστά μας μία νέα μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πιστεύει στην επιστροφή σε μια συντηρητική «κανονικότητα» και την λιτότητα και περιμένει από τις αγορές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Αυτή η συνταγή, το ξέρουμε καλά πια, οδηγεί να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι αδύναμοι».

Τα παραπάνω τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη.

«Στον αντίποδα υπάρχει η αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύουμε εμείς. Για ένα οργανωμένο κράτος που εγγυάται και παρέχει τα δημόσια αγαθά σε όλους τους πολίτες. Με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Μια Νέα Αλλαγή και μια νέα Κοινωνική Συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύνταξη του ΕΣΥ αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτή η μάχη θα δοθεί και στην Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι για μας το πιο ασφαλές σπίτι που έχουμε αλλά όχι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρειάζεται ριζική αλλαγή. Η πανδημία είναι ίσως ο μοχλός που χρειαζόμαστε η μεγάλη ευκαιρία για Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μακράς πνοής», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σε αυτήν την μάχη το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στην πρώτη γραμμή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.