Γεννηματά: Δεν δέχομαι μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας

205

Παρότι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση ορισμένων θέσεων του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ επέμεινε ότι βασικές προτάσεις του Κινήματος δεν έχουν γίνει αποδεκτές, όπως η μείωση του ΦΠΑ. «Όσα εξαγγέλλετε συνιστούν σημαντική παραδοχή ότι είναι ανεπαρκή όσα έχετε κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, κατά την δευτερολογία της στη Βουλή ανέβασε τους τόνους κατά την απάντησή της στον πρωθυπουργό με αφορμή αιχμή του κ. Μητσοτάκη πως με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μια φιλελεύθερη κυβέρνηση δεν διστάζει να πάρει και σοσιαλδημοκρατικά μέτρα,

«Δεν δέχομαι μαθήματα σοσιαλδημοκρατίας. Πολλοί την διεκδικούν κι ο κ. Τσίπρας πρόσφατα. Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή όρων εργασίας. Αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατία. Θα λέμε την αλήθεια για το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας»« είπε η κ. Γεννηματα.

Επίσης δήλωσε, ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοικτό να στηρίξει το νομοσχέδιο για τις πορείες, εφ όσον η κυβέρνηση αποδεχθεί να τεθούν θεσμικές εγγυήσεις, οι οποίες προβλέπονται στη πρόταση του 2012, επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. «Φέρτε θεσμικές εγγυήσεις να το ψηφίσουμε» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ζήτησε για άλλη μια φορά να δοθεί η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στο ΜΜΕ, λέγοντας πως αν χρειαστεί θα καταθέσει και γι΄ αυτό το θέμα ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, προχώρησε σε αναφορές με αιχμές για τη κυβερνητική τακτική απέναντι στη τουρκική επιθετικότητα, όπου επανέλαβε την ανάγκη για σύγκλισης Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και διερωτήθη γιατί το αρνείται ο κ. Μηστοτάκης. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά όχι όταν έχει το πιστόλι στο τραπέζι», είπε η κ. Γεννηματά.