Γεννηματά: «Δεν επεδίωξα τη ρήξη, εγώ επιλέγω τη στρατηγική» (Photos)

65
Γεννηματά: «Δεν επεδίωξα τη ρήξη, εγώ επιλέγω τη στρατηγική»

«Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε, εμείς αντέξαμε στο γαλάζιο ποτάμι», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, σχετικά με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που εφάρμοσε σκληρές πολιτικές λιτότητες και φεύγει με παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, καλλιεργώντας πολιτική διχασμού.

κ. Τσίπρας πρέπει να ηττηθεί οριστικά γιατί έκανε ζημιά στη χώρα με τη στάση ζωής του στα θέματα που αντιμετώπισε", πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Κοινή συνεδρίαση ΚΟ και ΠΓ του ΚΙΝΑΛ στ Κάραβελ -

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε διάλογο με τους πολίτες που τον πίστεψαν, αλλά είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται.

«Αυτή τη στρατηγική υπηρετούν όλες οι επιλογές, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι πολιτική επιλογή» ανέφερε σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επιδιώξα πάντα την ενότητα και ποτέ την ρήξη, συνέχισε. Όμως στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας.

Ο Χρήστος Πρωτόππαπας, δεξιά ο Ν. Βοσδογάνης και ο ο Σταμάτης Μαλέλης

«Έχω επίγνωση της αγωνίας, θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αξιοποιήσουμε το σύνολο του δυναμικού, θα προχωρήσουμε με ενότητα» διαβεβαίωσε τα στελέχη.

«Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα» είπε σε μία έμμεση αναφορά στην κόντρα της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για να φθάσει η πολιτική γραμμή στους πολίτες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι η επιλογή της για το ψηφοφέλτιο Επικρατείας σηματοδοτεί ότι «ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν ποτέ δική μου επιλογή» για να προσθέσει: «Εχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε στα στελέχη της πως «έχω επίγνωση της αγωνίας» και διαβεβαίωσε πως «θα βγούμε πιο δυνατοί, θα αξιοποιήσουμε το σύνολο του δυναμικού, θα προχωρήσουμε με ενότητα».

Ο Γιάννης Μανιάτης και σε πρώτο πλάνο ο Σταμάτης

«Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα», είπε επίσης και κάλεσε όλα τα στελέχη να δώσουν τη μάχη για να φθάσει η πολιτική γραμμή στους πολίτες.

Πρόσθεσε ότι «η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία» και ζήτησε από τους βουλευτές και τα στελέχη: «Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα, δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ξανά ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη» και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά. «Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των Ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο».

Ο Παύλος Χρηστίδης

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών είπε πως «μετά από άλλη μία  άνιση μάχη, ακραίας πόλωσης Εθνικών Εκλογών που ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του, είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Είχαμε σημαντική καταγραφή στην αυτοδιοίκηση, εμείς μόνο αντέξαμε το γαλάζιο κύμα και είμαστε η 2η δύναμη στο χώρο», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Μάλιστα, η Φώφη Γεννηματά έβαλε και τον πήχη των Εθνικών Εκλογών: «Στις ερχόμενες Εκλογές θέτουμε ως στόχο να αντιστοιχίσουμε τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις με το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών».

«Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Σκληρές συντηρητικές πολιτικές που δεν μπορούν να συνεχιστούν», πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης

Ακόμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «ο κ. Τσίπρας φεύγει, με έντονη την εικόνα του διχασμού που καλλιέργησε και με παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Αντιμετώπισε το προσφυγικό αλλά και τις κρίσεις με τις φωτιές και τις πλημμύρες με κυνισμό, αλαζονεία και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς» και «φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε».

Η Φώφη Γεννηματά

Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι ο «Αλέξης Τσίπρας δυστυχώς όχι μόνο προσπάθησε να απαλλάξει τη Νέα Δημοκρατία από τις ευθύνες της για την κρίση αλλά έγινε και ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες, προκάλεσε συντηρητική στροφή και δημιούργησε τις συνθήκες για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Και τώρα επιστρατεύει το τελευταίο παραμύθι. Ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού για να ανακοπεί δήθεν τη δεξιά».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης