Γεννηματά: «Δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες»

58
Γεννηματά: «Δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες»

«Από τη θέση της υπεύθυνης αντιπολίτευσης δεν θα αφήσουμε την χώρα να μπει σε περιπέτειες», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ακόμα πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα αφήσει την χώρα να πέσει στον γκρεμό και πως θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, δηλαδή στην κατάργηση της απλής αναλογικής.

«Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε αυτόνομη πορεία, αλλά ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα πράξουμε ότι χρειάζεται για να υπάρχει σταθερότητα, σταθερό εκλογικό σύστημα», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Είμαστε το αντίβαρο απέναντι στην συντήρηση και τον λαϊκισμό. Η λογική επιστρέφει στη χώρα με ψήφο στο ΚΙΝΑΛ και το βλέπουμε να συμβαίνει καθημερινά, σκεφτείτε τι θα συμβεί στη χώρα με μια ανεξέλεγκτη Νέα Δημοκρατία στα εργασιακά, με μια κυριαρχία της Δεξιάς, ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, να καίγεται η Ελλάδα ξανά, να σαμποτάρεται η προσπάθεια από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε το κύμα αγανάκτησης κι αυτό εκφράστηκε με ψήφο υπέρ του δεύτερου κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας», εκτίμησε η Φώφη Γεννηματά και επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η νέα Δεξιά».

«Η πραγματικότητα είναι είτε Τσίπρα είτε Μητσοτάκη ψηφίσει κανείς, στο τέλος βγαίνει ο κύριος Καραμανλής», είπε ακόμα η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «ολοφάνερα ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησε με καραμανλική συνιστώσα στην Kυβέρνησή του κι έκανε ό,τι μπορούσε για να εξαφανίσει τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της οικονομίας».

«Δεν βάζουμε πήχυ και είμαι αισιόδοξη, δεν ξεκινώ έναν αγώνα για να μην πετύχουμε τον στόχο μας. Είχαμε ζητήσει την τρίτη θέση και πετύχαμε το στόχο, κλείνοντας οριστικά το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο στόχος είναι να είμαστε ισχυρή προοδευτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας», είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών έχει ανταποκριθεί στην κίνησή μου, έχουμε διαρκώς ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα», ισχυρίστηκε η Φώφη Γεννηματά για την απόφασή της να θέσει εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, γεγονός που οδήγησε στην ρήξη μεταξύ τους.

«Θέλουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην παράταξή μας και από ό,τι έχω καταλάβει βρίσκεται στην παράταξή μας. Δεν χρειάζονται συμβιβασμοί σε τέτοια θέματα, παίρνονται αποφάσεις. Ο Eυάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να είναι στην παράταξή μας και χαίρομαι γι' αυτό», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Για την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από το συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ τόνισε πως η ίδια θα θέσει το θέμα την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών και πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει «να διεκδικήσει αυτά που πρέπει και να μην υπάρξουν μέχρι τις εκλογές ζητήματα που θα ζημιώσουν τη χώρα».