Γεννηματά: Είμαστε εδώ δυνατοί, αυτός ο αγώνας είναι αντοχής

98

"Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς, μαζί με την αισιοδοξία, καταγράφεται στις μετρήσεις και η επάνοδος του φόβου και της ανασφάλειας.

Η οικονομία μας κινδυνεύει με ύφεση, οι επιχειρήσεις με λουκέτα, οι εργαζόμενοι με δυσμενείς αλλαγές ή το χειρότερο με ανεργία", υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, στην εισήγησή της στη τηλεδιάσκεψη με τους γραμματείς των τομέων του Κινήματος Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στέκεται χωρίς σχέδιο, χωρίς αντανακλαστικά, χωρίς πειστικές απαντήσεις. Φέρνοντας ως παράδειγμα τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως "δεν πρόκειται για "μπαζούκας" όπως διαφημίζει, αλλά για "πιστολάκι, το οποίο όμως πυροβολεί και τον κόσμο της εργασίας. Γιατί αυτή είναι η δεξιά. Αυτή είναι η αντίληψη της".

Επέμεινε κατηγορηματικά, ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία απέναντι, τόσο στις συντηρητικές και ανεπαρκείς επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από την αμηχανία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. "Και σε αυτή την επιλογή σταθερά συνεχίζουμε. Αταλάντευτα. Γιατί αυτή είναι και η θέληση του κόσμου της παράταξης μας. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Και αυτοί που 'εκτελούν συμβόλαια', θεωρώντας ότι θα καταφέρουν, είτε να μας σύρουν στις επιλογές τους, είτε να μας απαξιώσουν. Δεν θα το πετύχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ δυνατοί. Και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο γιατί ο αγώνας δεν είναι 'ταχύτητας', είναι αντοχής. Γιατί οι πολίτες θα κρίνουν με βάση τα πραγματικά τους προβλήματα, την ζωή τους, τις προοπτικές τους".

Η κα Γενημματά προανήγγειλε πολιτικό άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ ενόψει της συνδιάσκεψης του κόμματος που αναβλήθηκε για το φθινόπωρο, "για μια βαθειά ανανέωση και ποιοτική ενίσχυση του στελεχιακού μας δυναμικού. Ανοιγόμαστε σε ικανά στελέχη του χώρου που δεν αξιοποιούνται επαρκώς και αναθέτουμε ρόλους. Φέρνουμε πιο κοντά μας καταξιωμένα στελέχη ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, ειδικούς, στελέχη επιμελητηρίων, κοινωνικών κινημάτων. Δίνουμε βήμα σε ανθρώπους του ευρύτερου χώρου μας, που σηματοδοτούν ένα ποιοτικό άνοιγμα. Δίνουμε ρόλους σε νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες, που δεν μετέχουν στα κεντρικά μας όργανα" είπε.

 

Ειδική αναφορά έκανε η Φώφη Γεννηματά στις ενέργειες και αποφάσεις της Ε.Ε. καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική της "αιδήμονος σιγής", όπως είπε, να πιέσει επιτέλους, ιδιαίτερα όταν η χώρα μας κινδυνεύει με μεγάλη ύφεση και ανεργία. Πρότεινε μάλιστα, η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης, να γίνει από ειδική ανεξάρτητη "μονάδα", που θα στελεχωθεί μετά από δημόσια προκήρυξη από ανθρώπους με γνώση, εμπειρία και καταξίωση, ως εγγύηση για την ορθή αξιοποίηση τους. Και ο σχεδιασμός της για την αξιοποίηση των πόρων να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.