Γεννηματά: «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δε χωράει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες»

150

«H διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα και που δε χωράει στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα».

Τα παραπάνω τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη συνάντηση με την Επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων στην οποία συμμετείχε και ο Μανώλης Γλέζος, παρόντος του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά τόνισε μετά τη συνάντηση ότι «η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα για την Ελλάδα που απαιτεί την ευρύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση. Δεν "χωράει" στο ανεύθυνο, δημαγωγικό, πλαίσιο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας που το ενέταξε με απαράδεκτα τυχοδιωκτικό τρόπο στην αντιμνημονιακή ατζέντα ως αντιπολίτευση για να το εγκαταλείψει επί 3 χρόνια ως κυβέρνηση. Σήμερα δήθεν το επαναφέρει με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις για εκλογικούς λόγους ξανά».

Ακόμα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «πολιτικά απαράδεκτη, αμυντική και ενοχική τη θέση που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, θέση  που  υπαγόρευσε την αρνητική της στάση και στην πρόσφατη διακομματική επιτροπή».

«Να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα μετά τη ρηματική διακοίνωση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κάρολου Παπούλια το 1995 και τις σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι πράξη ηθικής, έμπρακτης δικαίωσης των θυσιών του Ελληνικού λαού. Ζητάμε να έρθει το πόρισμα άμεσα στην Ολομέλεια και όλοι μαζί να προχωρήσουμε», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ