Γεννηματά: «Καταψηφίζουμε την τροπολογία για το Ελληνικό» (Video)

85
Γεννηματά: Καταψηφίζουμε την τροπολογία για το Ελληνικό

Την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να μην στηρίξει την τροπολογία που «ξεμπλοκάρει» την επένδυση στο Ελληνικό ανακοίνωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

«Το Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει την σημερινή τροπολογία της Κυβέρνησης, με την οποία αλλάζουν οι όροι του Νόμου και της συμφωνίας για την Ανάπτυξη του μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Ακόμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε πως με την ρύθμιση εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή, μια και προβλέπονται ευνοϊκότεροι για αυτόν όροι από τους ισχύοντες.

Πάντως, σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής θέλει τις μεγάλες, τις εμβληματικές για τον τόπο επενδύσεις, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι με την εν λόγω τροπολογία αλλάζουν οι όροι.

«Όταν οι όροι αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο, και "κατόπιν εορτής", τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και δίνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα διεθνώς. Πού θα το βρει το δημόσιο μπροστά του όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις», σημείωσε καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να προχωρήσει το έργο με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ναι μεν ότι το Κίνημα Αλλαγής διάκειται θετικά, αλλά προσέθεσε ότι πρόκειται για αποσπασματικές ρυθμίσεις «ανακούφισης» πολιτών και επιχειρήσεων, ενώ ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν υπάρχει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για αυτές.

«Γιατί όσο ισχύουν οι επικίνδυνες για την οικονομία και την κοινωνία δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο παραμένουν οι στόχοι του 3,5% που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι για νέες περικοπές του ΠΔΕ, για νέες εκπτώσεις στο Κοινωνικό Κράτος», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.