Γεννηματά: «Να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις»

88
Σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την αναζωπύρωση της οικονομίας παρουσίασε η Φώφη Γεννήματα στη Βουλή.

Στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζητάει εκ νέου την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για εμπαιγμό των συνταξιούχων.

«Η Kυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 360.000», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα, η Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «οι προσωρινές συντάξεις αφορούν μόνο το 30% από αυτές. Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων. Και εν τω μεταξύ να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν προσωρινή σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η περίπτωση τους. Είναι ένα απαραίτητο μέτρο ανακούφισης τους».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο Παύλος Χρηστίδης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για αποτυχία στο ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει διορίσει εδώ και ενάμιση χρόνο Διοικητή και τέσσερις υποδιοικητές στον ΕΦΚΑ, έτσι ώστε, ανάμεσα στα άλλα, να δώσουν και τις εκκρεμείς συντάξεις. Ενάμιση χρόνο μετά, ομολογεί την αποτυχία τους και διορίζει κι άλλους να κάνουν την ίδια δουλειά», είπε ο Παύλος Χρηστίδης.