Γεννηματά: «Να μειωθεί ο ΦΠΑ σε Eστίαση και Tουρισμό στο 6%» (Video)

451

Επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ερώτηση "Σε νέα αδιέξοδα στην Οικονομία και την Εργασία οδηγεί η πολιτική της Κυβέρνησης” στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι αυτή την στιγμή: ο ένας είναι η δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα και ο άλλος "είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, ο δρόμος της νέας αλλαγής που δίνει ελπίδα και προοπτική στον λαό".

"Μένετε θεατές στη σφαγή των μικρομεσαίων" σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά η οποία ζήτησε να μειωθεί ο ΦΠΑ σε εστίαση και τουρισμό στο 6%, να αυξηθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή και να μηδενιστεί η προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις. "Ακολουθείτε λάθος δρόμο κύριε πρωθυπουργέ, ο δρόμος σας οδηγεί σε ερείπια. Ο δρόμος εγκαταλείπει τους πολλούς και στηρίζει τους λίγους και ισχυρούς και θα κριθείτε γι’ αυτό" είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

"Φέτος μόνο το 30-35% των ξενοδοχείων θα ανοίξει, χιλιάδες εργαζόμενοι θα ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας".

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση για τα δάνεια που δίνονται στις επιχειρήσεις μέσω τραπεζών λέγοντας ότι "αφήσατε ασύδοτες τις τράπεζες και στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ από τις 100.000 αιτήσεις για 10 δισεκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν μόλις 10.700 για 1,29 δισ. Το πρόγραμμα είναι πολύ κατώτερο των αναγκών.

Το πρόγραμμα εγγυοδοσίας από το ελληνικό δημόσιο ύψους 16,5 δισεκατομμύρια στην πράξη βγάζει δάνεια  μόνο 3,5 δισ. Με τα κριτήρια και τα εμπόδια που βάζουν η μεγάλη πλειοψηφία μένει εκτός ρευστότητας. Καταδικάζονται σε λουκέτα. Ουσιαστικά οι τράπεζες ασχολούνται με τους λίγους και ισχυρούς που δεν έχουν ανάγκη από στήριξη ουσιαστικά".

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στο Κοινοβούλιο:

Ολόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η εικόνα που θέλετε να παρουσιάσετε δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική ζωή, έξω από αυτήν αίθουσα. Είναι πλαστή. Υπάρχει κρίση στην οικονομία, στην κοινωνία.
Ζήτησα να έρθετε σήμερα στη Βουλή για να δώσετε απαντήσεις, όχι σε μένα και στην παράταξή μας, αλλά στον Ελληνικό λαό που αγωνιά και περνά ήδη δύσκολα.
Σας προλαβαίνω, δεν είπαμε ποτέ ότι υπάρχουν λεφτόδενδρα.
Υπεύθυνα και εγκαίρως, προτείναμε το ενδιάμεσο πρόγραμμα, στοχευμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Δεν μας ακούσατε.
Το χειρότερο είναι ότι δεν βλέπετε τα προβλήματα.
Τα βρήκα παντού. Στη Ρόδο, στο Καστελόριζο, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαίδα στη Καστοριά , στη Φλώρινα. Μου τα μεταφέρουν καθημερινά δεκάδες εκπρόσωποι εργαζομένων και παραγωγικών φορέων. Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Για να ακουστεί η φωνή τους.
Κ. Μητσοτάκη, ακολουθείτε λάθος δρόμο.
Δέσμιοι των συντηρητικών πολιτικών σας.
Δέσμιοι των δογματικών αγκυλώσεων σας για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Σαρώνετε και ότι άντεξε στα 10 χρόνια της κρίσης και τα μνημόνια.
Δέσμιοι της ανικανότητας των Υπουργών σας.
Αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ερείπια, σε κατάρρευση της παραγωγικής βάσης, σε λουκέτα, σε ύφεση, σε ανεργία.
Οι ίδιοι οι Υπουργοί σας προβλέπουν ύφεση 16% για το Β’ Τρίμηνο του 2020 και 8% για το σύνολο της χρονιάς.
Εφιαλτικά νούμερα. Με άμεσες επιπτώσεις στην Κοινωνία.
Κατά 259.000 μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας το Α’ 5μηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.
Γνωρίζω ότι θα μιλήσετε για τις συνέπειες της πανδημίας.
Αναμφίβολα αυτή επιβάρυνε την κατάσταση.
Όμως κύριε Μητσοτάκη οι Κυβερνήσεις φαίνονται στα δύσκολα.
Δεν είναι για να παρατηρούν και να χρησιμοποιούν ως άλλοθι τις δυσκολίες.
Τα μέτρα που έχετε πάρει είναι ανεπαρκή. Τα πήρατε με μεγάλη καθυστέρηση και υλοποιούνται με ακόμα μεγαλύτερη.
Με αποτέλεσμα:

1ον Ο Τουρισμός να δοκιμάζεται σκληρά.
Προχωράτε με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας». Ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι στηρίζεται πάνω του η οικονομία και το τελικό ύψος της ύφεσης και της ανεργίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του τουρισμού.
Παρά τα ωραία λόγια μόνο το 30%-35% περίπου των εποχιακών ξενοδοχείων έχει ως τώρα ανοίξει. Και δεκάδες χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι θα ζήσουν μέσα σε συνθήκες φτώχειας.

Τι έπρεπε να κάνετε; Σας προτείναμε.
· Να δώσετε ισχυρά κίνητρα για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και να δουλέψουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Να κάνετε ελκυστικό, ανταγωνιστικό το Ελληνικό προϊόν.
Σας είπαμε πως.
Μειώστε τον ΦΠΑ στο 6% για την εστίαση και τη διαμονή.
· Κάντε μηδενική την προκαταβολή φόρου για το 2020. Είναι θηλειά στο λαιμό των επιχειρήσεων. Πως μπορείτε να συγκρίνετε το 20 με τα δεδομένα του 2019;
· Αυξήστε την επιστρεπτέα προκαταβολή στα 3 δις ευρώ τουλάχιστον.
· Κάντε τώρα μεγάλο και ουσιαστικό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.
· Ενισχύστε τις υγειονομικές μονάδες, τα κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία.
· Οργανώστε επιτέλους κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας με επισκέψεις σε σπίτια για να γίνεται έγκαιρη ιχνηλάτηση και αποτελεσματική παρακολούθηση. Η χώρα δεν αντέχει ούτε νέο γενικό ούτε τοπικό lockdown.
Εσείς δεν το κάνατε:
· Μειώσατε τον ΦΠΑ στον καφέ και στην πορτοκαλάδα.
Ούτε καν στο κρασί, για να στηρίξετε την Ελληνική παραγωγή.
· Προχωρήσατε σε ένα Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που αποδείχθηκε «αέρας κοπανιστός». Από τα 49.200 καταλύματα που επισήμως διαθέτει η χώρα, συμμετοχή δήλωσε μόνο το 4%, μόνο τα 1955.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί προφανώς οι όροι του προγράμματος δεν προσφέρουν το κίνητρο να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.
· Τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθυστέρησαν πολύ. Ξεκινήσατε να μιλάτε για υγειονομικές ζώνες, καταδικάζοντας τα νησιά μας και ευτυχώς μετά την κατακραυγή το πήρατε πίσω.
Μετά μιλήσατε για δωμάτια καραντίνας και αφού δεν βρέθηκε άκρη, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας. Τραγική εικόνα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα.
· Και τέλος η καθυστερημένη -μια ανάσα πριν το «άνοιγμα των αεροδρομίων» ανακοίνωση της υποχρέωσης συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Οδήγησε σε σωρεία ακυρώσεων και δυσφήμηση του τουρισμού μας στο εξωτερικό. Τώρα τρέχετε να τα μπαλώσετε.
· Και βέβαια αφού δεν καταφέρατε να οργανώστε τα κινητά συνεργεία, οδηγηθήκατε στο στράτευμα. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι το καλύτερο να είσαι τουρίστας και να σε υποδέχεται ο στρατός.

2ον Το δεύτερο αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι ότι δεν υπάρχει
Ρευστότητα στις επιχειρήσεις.
Τι έπρεπε να κάνετε;
Μετά τα μέτρα ρευστότητας που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οφείλατε να εξασφαλίσετε γενναία προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και κυρίως για τις μικρομεσαίες. Με κύριο κριτήριο την βιωσιμότητά τους.
Και εσείς τι κάνετε;
Αφήσατε ασύδοτες τις Τράπεζες να κάνουν «κουμάντο» και να βάζουν εμπόδια.
Το Πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ II ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Από τις 100.000 επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση για συνολικό δανεισμό ύψους 10 δις ευρώ, εγκρίθηκαν οι 10.700 αιτήσεις , δηλαδή (1 στις 10), με τελικό ποσό 1,29 δις ευρώ. Το πρόγραμμα αποδεικνύεται πολύ κατώτερο των αναγκών.
Στο Πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας (δάνεια εγγυημένα κατά 80% από το Δημόσιο), έχουν υποβληθεί αιτήσεις συνολικού ύψους 16,5 δις ευρώ και στην πρώτη φάση του προγράμματος θα διατεθούν 3,5 δις ευρώ ΜΟΝΟ.
Και το χειρότερο. Με τα κριτήρια που θέτουν και τα εμπόδια που εγείρουν οι Τράπεζες η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μένουν εκτός ρευστότητας. Καταδικάζονται σε λουκέτο.
Ουσιαστικά οι Τράπεζες ενδιαφέρονται μόνο για τους λεγόμενους «καλούς πελάτες» τους. Στηρίζονται μόνο οι μεγάλοι και ισχυροί.
Ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί και μιλάτε μόνο για προσωρινή ανακούφιση με επιδότηση των δανείων. Έχουμε προτείνει οριστική, βιώσιμη και αποτελεσματική λύση ιδίως για τους ασθενέστερους δανειολήπτες και την αρνείστε .
Μένετε απλοί θεατές κ. Μητσοτάκη στη σφαγή των μικρομεσαίων.
Δεν είναι ρητορικό αυτό που λέω. Μπείτε στον κόπο να διαβάσετε την πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕ.
· 8 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, και η 1 στις 3 εκφράζει φόβο για ενδεχόμενο λουκέτο.
· 2 στις 10, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αναγκαστικές απολύσεις το επόμενο διάστημα.
· 4 στις 10 δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Και προσέξτε
· 6 στις 10 θεωρούν ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για τη στήριξη τους.
Αλλάξτε ρότα τώρα.
· Αυξήστε τα ποσά της ενίσχυσης. Ανταποκριθείτε στις ανάγκες.
· Δώστε στις Τράπεζες να καταλάβουν ότι ανακεφαλαιοποιήθηκαν, τρεις φορές με χρήματα του Ελληνικού λαού και τώρα είναι η ώρα να βάλουν γερά πλάτη για να μην οδηγηθούμε σε αφελληνισμό της οικονομίας. Εκτός αν αυτό δεν σας ανησυχεί.

3ον Καμία στήριξη των αγροτών και της παραγωγής.
Τι έπρεπε να κάνετε; Τι είχαμε προτείνει:
· Να δώσετε προκαταβολικά το 50% των ενισχύσεων ,ύψους 850 εκ. ευρώ.
· Να ενεργοποιήσετε τον μηχανισμό de minimis για να αποζημιώσετε τους κλάδους που επλήγησαν.
· Να αγοράσει το κράτος προϊόντα , απευθείας από τους παραγωγούς και να τα διαθέσει στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
· Να καλύψει το κράτος, το 40% του μισθού (η ημερομισθίου) και του εργόσημου, στις αγροτικές επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ.
· Να καταργηθεί για τους αγρότες και τους μικρομεσσαίους το τέλος επιτηδεύματος.
Και τι κάνατε;
Ουσιαστικά τίποτε απολύτως. Οι αγρότες μένουν ακάλυπτοι.
Καμία ενέργεια για την στήριξη των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων, των αλιέων, των ελαιοπαραγωγών, της αμπελουργίας, των εντατικών καλλιεργειών, των αγροτικών επιχειρήσεων.
Για την νέα ΚΑΠ ούτε κουβέντα, ενώ καμία προετοιμασία δεν γίνεται για την αναγκαία αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για διεύρυνση των καλύψεων λόγω της κλιματικής Αλλαγής.
Οι Υπουργοί εξαγγέλλουν κοινοτικές ενισχύσεις.
Τώρα όμως έρχεται και η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου και αποκαλύπτεται ότι από τα κονδύλια που προβλέπει θα ωφεληθούν 13-14.000 αγρότες μόνο. Από τους 650.000. Σκέτη κοροϊδία.

4ον Άφησα για το τέλος τα μεγάλα θύματα της πολιτικής σας, τους εργαζόμενους.
Κύριε Μητσοτάκη, εδώ δεν θα ξεκινήσω από το τι έπρεπε να κάνετε και τι είχαμε προτείνει.
Γιατί απέναντι στον κόσμο της εργασίας η Κυβέρνηση δεν επέδειξε απλώς ανεπάρκεια ή ανικανότητα.
Συνειδητά εκμεταλλεύεστε την κρίση ως ευκαιρία, για να εξαπολύσετε μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα.
Προτιμάτε αντί του Προγράμματος Επιδότησης Εργασίας που είχαμε προτείνει, να δώσετε ένα επίδομα φτώχειας διατηρώντας τους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας.
Και επί πλέον για όσους δουλεύουν επιχειρείτε να εφαρμόσετε το δόγμα «μισός μισθός με μισή δουλειά», μέσω του Προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Που οδηγεί στην γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της μείωσης του μισθού των εργαζομένων κατά 20%.
Διαμορφώνετε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

· Επιμένετε να επιδοτείτε με το «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» μόνο την μερική απασχόληση. Πάρτε το απόφαση το Πρόγραμμα σας απέτυχε. Μόλις το 6% των εργαζομένων που προέβλεπε έχουν ενταχθεί σε αυτό.
· Αρνείστε να κηρύξετε ως υποχρεωτική τη Σύμβαση του Επισιτισμού. 400.000 εργαζόμενοι σερβιτόροι και ντελιβεράδες είναι στον αέρα. Και εσείς προτιμάτε να στηρίξετε τους κακόπιστους και ασύδοτους εργοδότες, αυτούς που θέλουν να ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της ισοπέδωσης αμοιβών και δικαιωμάτων.
· Αφήνετε πολλούς ξενοδόχους να εκβιάζουν τους εργαζόμενους τους, αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν χαρτί ότι δεν θα επαναπροσληφθούν (όπως προβλέπει ο νόμος) για το 2021. Και αφήνετε ακάλυπτους ακόμη και από το επίδομα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό με ελαστικές συμβάσεις εργασίας.
· 300.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ εξακολουθούν να μένουν έξω από κάθε κάλυψη, παρά τα προβλήματα της κρίσης, που τους στερούν την δυνατότητα να βρουν δουλειά.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο δρόμος που ακολουθείτε, εγκαταλείπει τους πολλούς, στηρίζει μόνο τους λίγους και ισχυρούς.
Έχετε την ευθύνη ως Κυβέρνηση για ότι επακολουθήσει.
Και θα κριθείτε για αυτό. Μη επαναπαύεστε από το ωσαννά των προσωρινών δημοσκοπήσεων, ούτε από την ανεπάρκεια και την αναξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπάρχουν δύο δρόμοι ο νέο- συντηρητικός της δήθεν «επιστροφής στην κανονικότητα» των λίγων που έχετε επιλέξει και ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, ο δρόμος της Νέας Αλλαγής.
Διαμορφώνουμε μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες το νέο κοινωνικό συμβόλαιο.
Ένα ολοκληρωμένο, εναλλακτικό, προοδευτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Ασπίδα για τη Δημοκρατία και στήριγμα για την κοινωνία».

Γεννηματά: «Καθυστερημένες οι ανακοινώσεις για επιπλέον μέτρα»

«Καθυστερημένες» χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

«Όταν έρχεστε στις 3 Ιουλίου να ανακοινώσετε αυτά που σας λέμε από τον Μάιο σημαίνει ότι αναγνωρίζετε πως αυτά ου εξαγγείλατε μέχρι τώρα είναι ανεπαρκή» ανέφερε κατά τη δευτερολογία της στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» σημειώνοντας πως οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έγιναν «πολύ αργά και καθυστερημένα», ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.


Ακόμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αλχημείες» στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την αφορούν «ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Σας ρωτώ ποιος σοβαρός επιχειρηματίας αποφασίζει να ανοίξει τον Ιούνιο την επιχείρησή του όταν ξέρει ότι το μέλλον μπροστά του θα είναι αβέβαιο» είπε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Μου λέτε ότι σας κάνω κριτική, θα συνεχίσουμε να σας κάνουμε δυναμική κριτική και μέσα και έξω από τη Βουλή».

Επίσης, κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση να φροντίσει «έστω να εφαρμόσει αυτά που εξήγγειλε με καθυστέρηση».

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην Προανακριτική η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «να σπάσει το απόστημα με τους παρακρατικούς θύλακες που δεν αρμόζει στη Δημοκρατία».

Υποστήριξε ακόμη πως το σύστημα αυτό του παρακράτους στηρίχθηκε στους ανθρώπους της δεξιάς και το ενσωμάτωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία «κρατάει έξω από το κάδρο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, επανέλαβε πως το Κίνημα Αλλαγής «η μόνη πραγματική αντιπολίτευση» - όπως είπε - «θα σταθεί ανάχωμα στη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά και στα ελληνοτουρκικά, επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «αρνείτε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

«Αρνείστε έτσι να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και να υπάρξει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, ιδίως τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει έτσι την ευθύνη για ό,τι θα επακολουθήσει.

Επίσης, απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση είπε ότι «δεν έχετε λευκή επιταγή στους χειρισμούς της» και παρατήρησε πως δεν έδρασε προληπτικά ούτε για τις μετακινήσεις στον Έβρο, ούτε για το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας - Τρίπολης, ούτε για την Αγία Σοφία.

Επιπλέον, δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι υπέρ του διαλόγου με την Άγκυρα και των σχέσεων καλής γειτονίας διερωτώμενη όμως γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει αυτόν τον διάλογο «τώρα που η Τουρκία σας έχει βάλει το περίστροφο στο τραπέζι».

Δείτε ολόκληρη τη δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά: