Γεννηματά: «Ναι» στη φύλαξη των πανεπιστημίων- «Όχι» στην αστυνομοκρατία (Video)

96
Στη φύλαξη των πανεπιστημίων, στα Ελληνοτουρκικά, στην αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, στο άνοιγμα των σχολείων, στην πορεία της πανδημίας και στις υποθέσεις Μπεκατώρου και Δημαδάμα αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.

Στη φύλαξη των πανεπιστημίων, στα Ελληνοτουρκικά, στην αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ, στο άνοιγμα των σχολείων, στην πορεία της πανδημίας και στις υποθέσεις Μπεκατώρου και Δημαδάμα αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.

«Μπορούν και πρέπει τα πανεπιστήμια να αναλάβουν την ευθύνη να περιφρουρήσουν το χώρο τους. Με ομάδες φύλαξης και βεβαίως κανένας δεν μπορεί να μπαίνει στο πανεπιστήμιο χωρίς κάρτα εισόδου», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια που επιβάλλει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για τα ΑΕΙ.

Σε συνέντευξή της στο OPEN, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανομία, και το πανεπιστήμιο να είναι πραγματικά ένας χώρος διακίνησης ιδεών. Να υπάρχει έλεγχος.

«Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια. Να σεβόμαστε το χώρο, να μάθουμε στα παιδιά να τον σέβονται και η πλειοψηφία τους θέλει έναν χώρο που να ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που έχουν κάνει να βρεθούν εκεί και να εξασφαλίζει το μέλλον τους.

Επομένως έχει σημασία αντί να βρισκόμαστε απέναντι και να διχαζόμαστε με τέτοιες λογικές αστυνομοκρατούμενου πανεπιστημίου να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις να έχουμε τα πανεπιστήμια που αξίζει η χώρα μας και η νέα γενιά της πατρίδας. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την συμβολή Τζο Μπάιντεν, η Φωφή Γεννηματά, σημείωσε ότι υπάρχει μία νίκη της δημοκρατίας, η φωνή του αμερικανικού λαού νίκησε, νικήθηκαν οι φωνές του διχασμού και το λαϊκισμού και αυτή είναι μία νίκη για όλους στον κόσμο που πιστεύουν στις αξίες αυτές. Ελπίζουμε, είπε, να υπάρξει νέα σελίδα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Το βάρος της χώρας μας θα πρέπει να πέσει στο να πιέσουμε την Τουρκία -μέσω της πίεσης των εταίρων μας- να δεχτεί στο εσωτερικό δίκαιο της, το δίκαιο της θάλασσας, γιατί θα αποτελέσει σοβαρή ρεαλιστική βάση για να υπάρξει σοβαρή επίλυση, αν από διερευνητικές περάσουμε σε διαπραγματεύσεις», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, εξήγησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έχει μεγάλη ευθύνη η ελληνική πλευρά με τη στάση της που δεν έχει δώσει στους συμμάχους μας να κατανοήσουν τα δίκαιά μας, πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, τους κινδύνους που υπάρχουν για την Ευρώπη από τη νέα στάση της Τουρκίας.

«Γι’ αυτό λέμε, αυτή η υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να τελειώσει, γιατί δεν οδηγεί στην υπεράσπιση των δικαίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το πώς κρίνει την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση και για το εάν συμφωνεί με το άνοιγμα των σχολείων και άλλων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, η  κ. Γεννηματά επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως χρειάζεται να δούμε πώς θα ανοίξουμε τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Το άνοιγμα με ασφάλεια, τόνισε, σημαίνει ότι παίρνεις τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και παίρνεις αποφάσεις με βάση το φορτίο της κάθε περιοχής.

Τα σχολεία , διευκρίνισε, δεν μπορεί να ξανανοίξουν όπως λειτουργούσαν πριν κλείσουν, δηλαδή, με συνωστισμό στις τάξεις, χωρίς τεστ για καθηγητές και μαθητές και ιδιαίτερα όταν υπάρχει κρούσμα, συμπληρώνοντας ότι τα πιο σημαντικό από όλα είναι να προφυλάξουμε την υγεία των πολιτών.
Καλούμενη να σχολιάσει τις φοβερές αποκαλύψεις στον αθλητισμό τις τελευταίες ημέρες, με πρώτες τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου , η Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι  οι ομοσπονδίες μετατράπηκαν σε καθεστώτα;

«Στηρίζουμε απερίφραστα την κίνηση της κ. Μπεκατώρου για να σπάσει ο κύκλος του φόβου και της σιωπής. Πρέπει να φοβούνται οι δράστες και όχι τα θύματα. Αν δεν ανοίξουν τα στόματα, οι δράσεις θα μένουν ατιμώρητοι», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, για τις πρόσφατες δηλώσεις της η Ζέφη Δημαδάμα περί παρενοχλήσεως, η Φώφη Γεννηματά είπε πως «η κ. Δημαδάμα, που ήρθα σε επικοινωνία, δεν θέλει να δώσει συνέχεια σε ότι έχει πει. Εγώ απερίφραστα της δήλωσα τη στήριξή μας».