Γεννηματά: Ναι στην προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

126

Το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τον Δ Παπαγγελόπουλου ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής που συνεδριάζει αυτή την ώρα στα στα νέα ευρύχωρα γραφεία του Κινηματος Αλλαγής στη Βουλή.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό μετά το απαλλακτικό βούλευμα, όπως είπε, που εξέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα αλλά και την στάση του πρωθυπουργού στο θέμα της Novartis.

Η Φωφη Γεννηματά έκανε λόγο για ανούσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη και τόνισε ότι η θέση του πρωθυπουργού για τη στάση της ΝΔ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι όπως θέλει να παρουσιαστεί πολιτικός πολιτισμός αλλά κρύβει εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων μεταξύ τους αλλά και στο εσωτερικό των κομμάτων τους.

Μάλιστα, η κυρία Γεννηματά εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να πάρει θέση προν έλθει ο σχετικός φάκελος στη Βουλή.
Σε αντίθεση με τον κ Μητσοτάκη η θέση της κυριας Γεννηματά είναι ότι πρέπει να υπάρξει έρευνα σε βάθος και να καταλογίσουν ευθύνες σε όλους ανεξαιρέτως όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί απέναντι σε νομικιστικές προσεγγίσεις και σε κάθε περίπτωση θεωρεί ότι η παραπομπή του φακέλου πίσω στη Δικαιοσύνη θα σημάνει ότι έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής της συναλλαγής μεταξύ των δυο κομμάτων