Γεννηματά: «O Τσίπρας συμφώνησε στη φτωχοποίηση της Μεσαίας Τάξης» (Video)

52
Γεννηματά: «O Τσίπρας συμφώνησε στη φτωχοποίηση της Μεσαίας Τάξης»

«Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στα Γιάννενα, εξαπολύοντας πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε τα πιο σημαντικά σημεία «μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η Φώφη Γεννήματα τόνισε πως «τώρα είναι η ώρα να υπερασπίσουμε την ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα Αλλαγής «θα είναι η έκπληξη των εκλογών» γιατί, όπως είπε, είναι η παράταξη που πάντα βάζει το συμφέρον των Ελλήνων μπροστά. Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίοι, όπως επισήμανε, «τυφλώθηκαν από τη φιλοδοξία και τη ματαιοδοξία τους» και δεν βλέπουν τις πραγματικές ανάγκες της χώρας μας.

«Φοβάμαι ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης θα κάνουν και χειρότερα. Γιατί η πόλωση είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους. Τυφλωμένοι από την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλοδοξία δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο κ. Ερντογάν και οι υπουργοί του κλιμακώνουν τις προκλήσεις, οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν βρήκαν μια κουβέντα για να στείλουν ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά με σκληρή γλώσσα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ως «πρώτη φορά Αριστερά και δημιούργησε τη νέα Δεξιά», ενώ μεταξύ άλλων κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συμφώνησε στα μέτρα φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης, για το 3ο και «επαχθέστερο» μνημόνιο, για «παράδοση» του εθνικού πλούτου στην τρόικα για 99 χρόνια, και «νησιά-αποθήκες ψυχών» για να κάνει το χατίρι της κας Μέρκελ.

Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Φώφη Γεννήματα είπε πως «ο πρωθυπουργός πρόθυμα παρέδωσε τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στις Πρέσπες, για να δεχθεί "φιλικά κτυπήματα στην πλάτη" από τους ισχυρούς, όπως τον Τραμπ και τη Μέρκελ» και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Με μια του κίνηση έκανε τρεις ζημιές. Υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία το 1995. Ευτελισμός του Κοινοβουλίου με βουλευτές που αλλάζανε κόμμα από μέρα σε μέρα, με βουλευτές δανεικούς, γυρολόγους, πρόθυμους να εκχωρήσουν τη συνείδησή τους για μια καρέκλα. Δίχασε τον ελληνικό λαό.

Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και η παράταξη μας έχει δώσει μάχη για να πετύχει την εθνική συμφιλίωση με τον Ανδρέα και τον Γιώργο Γεννηματά. Ποτέ πια διχασμός. Το κίνημα Αλλαγής αυτή τη σημαία σηκώνει».

«Εμείς ως γνήσια πατριωτικό κόμμα το έχουμε ξεκαθαρίσει όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα εθνικά θέματα. Τα εθνικά μας δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Ένας είναι ο δρόμος για να τα διασφαλίσουμε, εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και ενιαίο μέτωπο» συνέχισε.

Αναφερόμενη στη 13η σύνταξη, η Φώφη Γεννήματα, τη χαρακτήρισε εκλογικό επίδομα και υπογράμμισε, ότι «οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο».

«Ο κ. Μητσοτάκης κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Tην κακοδιαχείριση των δημόσιων οικονομικών, το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης, τη διόγκωση του ελλείμματος», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.