Γεννηματά: «Οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί, είναι ώρα για ριζικές λύσεις»

363
Γεννηματά: «Οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί, είναι ώρα για ριζικές λύσεις»

Με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τη δημοτική σύμβουλο Μυτιλήνης, Βάσω Χοχλάκα, συναντήθηκε νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε ριζικές λύσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό υπογραμμίζοντας ότι οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί.

Το ΚΙΝΑΛ προτείνει άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ουσιαστικό ρόλο της Frontex για τη φύλαξη συνόρων, πλήρη κατάργηση του Δουβλίνου και αλλαγή κοινής δήλωσης με την Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν να εκβιάζει την Ευρώπη.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με την προθυμία τους απέναντι στους Ευρωπαίους, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία.

Το Κυβερνητικό αλαλούμ οξύνει την κρίση. Με τον αυταρχισμό και τις επιτάξεις η Κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά. Οι επιλογές της δεν λύνουν το πρόβλημα. Οι νησιώτες έχουν εξαντληθεί. Είναι ώρα για ριζικές λύσεις.

Με άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. Με ουσιαστικό ρόλο της Frontex στην φύλαξη των συνόρων.

Με πλήρη κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Με αλλαγή της κοινής δήλωσης ώστε να σταματήσει ο Ερντογάν να εκβιάζει εμάς και την Ευρώπη».