Γεννηματά: Πιστεύουμε σε δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρέπεια

62

Στη Δυτική Ελλάδα βρίσκεται από τη Δευτέρα έως τη Τετάρτη το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Περιοδείας του κόμματος, δηλαδή σειράς εκδηλώσεων που γίνονται μέσω διαδικτύου. Τη Δευτέρα η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, συνομίλησαν με φορείς της Αχαΐας για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν οι πόροι στην περιοχή.

Η Φώφη Γεννηματά κατά την εισήγηση της, αναφέρθηκε στην πανδημία λέγοντας πως «ο επιδημιολογικός χάρτης είναι στο κόκκινο, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν. Το ΕΣΥ με την αύξηση των κρουσμάτων, και στην Αττική έφτασε πλέον στα όριά του. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID. Επιτέλους, η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει. Η Κυβέρνηση δυστυχώς πορεύεται ακόμη χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα, με απανωτά λάθη και αστοχίες». Αναφερόμενη στις καταγγελίες και αποκαλύψεις περιστατικών σεξουαλικής βίας, η ίδια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι αντί να επιδείξουν ενότητα κατέφυγαν σε αντιπαραθέσεις, «κατήφορος, απογοήτευση και μικροκομματική εκμετάλλευση για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Τσίπρα. Αυτό το κίνημα πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».

Για τη Δυτική Ελλάδα η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πώς «έχει το πιο διάσημο brand σε παγκόσμια κλίμακα, ένα brand που κινεί δισεκατομμύρια ευρώ κάθε 4 χρόνια. Το brand Olympic. Τι θα μπορούσε να γίνει με βάση αυτό; Ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας θα μπορούσε να εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, που έχει έρθει στο προσκήνιο με τις ανασκαφές. Επενδυτές και εταιρίες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια». Αναφερόμενη στους στόχους του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε ότι είναι η πλήρης απασχόληση προτείνοντας την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε για τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του σημειώνοντας πώς η Αχαΐα έχει πλεονεκτήματα. Όπως είπε, έχει έναν δυναμικό αγροτικό τομέα αλλά και ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν που πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πράσινη ανάπτυξη και τις δυνατότητες που έχει η περιοχή. Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει σε δομές της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πηγές της Τρικούπη, η πρώτη εκδήλωση στη Δυτική Ελλάδα είχε ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση τόσο στα social media όσο και από τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της περιοχής. Ενώ και ο πρώτος γύρος των Ψηφιακών Περιοδειών στην Ήπειρο έδωσε αρκετά χαμόγελα στα κεντρικά του κόμματος που είδαν μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των πολιτών. Σημειώνεται ότι οι «Ψηφιακές Περιοδείες», θα διαρκέσουν έως και τον Μάιο με την πρόεδρο αλλά και τα στελέχη του κόμματος να συνομιλούν με ανθρώπους από όλες τις περιοχές της χώρας.