Γεννηματά σε Κουτσούμπα: «Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

403
Γεννηματά σε Κουτσούμπα: «Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη»

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στα πολιτικά κόμματα ενόψει της Επετείου του Πολυτεχνείου.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορέψει λόγω κορωνοϊού κάθε συνάθροιση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου πυροδότησε αντιδράσεις στην Aντιπολίτευση.

Χθες, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τηλεφώνησε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης ζητώντας τη στήριξη τους. Στη συνέχεια, εκδόθηκε αργότερα ένα κείμενο κατά της κυβέρνησης που συνυπέγραψαν  ΣΥΡΙΖΑ,  ΜέΡΑ25 και άλλοι φορείς.

Το ΚΙΝΑΛ, δεν συμφώνησε με αυτήν την συμπόρευση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι συνθήκες αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο, δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη.

Πηγές του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο protothema.gr, εξηγούν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Φώφης Γεννήματα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα χθες, ήταν έντονη.

Η Φώφη Γεννηματά διευκρίνισε πως είναι η πρώτη που βγήκε και κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι απαράδεκτη, όπως είπε, η στάση αποφασίζουμε και διατάσσουμε. "Όμως, οι χειρισμοί σας και η επιμονή σας να γίνει πορεία διευκολύνουν τον Μητσοτάκη", ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Παίζεις το παιχνίδι του Μητσοτάκη», ήταν η φράση της Φώφης Γεννηματά που εξόργισε τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία είχε προηγηθεί η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, «να σταματήσει η διχόνοια, η χώρα δεν την αντέχει».

Έπειτα, το γραφείο τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σε ανακοίνωση του ανέφερε: «Eίναι αυτονόητο ότι ο φετινός εορτασμός πρέπει να γίνει στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών μέτρων χωρίς πορεία».

Ακόμα, το ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επιδιώκει με την στάση της να οδηγήσει σε μια τεχνητή σύγκρουση για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Δυστυχώς, παγιδεύονται στη μεθόδευση της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις».