Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ήδη παραδοθήκατε στους δανειστές

15

Γενικόλογες χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ έκανε λόγο για επιστροφή της παράταξης στην κλασική δεξιά.

Οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν η ίδια προεκλογική ρητορική έκθεση ιδεών (…). Όμως ήταν αόριστες, ατεκμηρίωτες και γενικόλογες, βαθιά συντηρητικές. Επιστροφή στο παλιό στο παρελθόν της Δεξιάς και οι 6 αλήθειες σας κρύβουν αντίστοιχα ψέματα».

«Οι δηλώσεις σας είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνες για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή Υποσχεθήκατε βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, πριν τις εκλογές. Σας άκουσα να λέτε ότι ο πρώτες μέρες της κυβέρνησης δείχνουν αντίληψη σας. Καταλάβαμε πολλά, ότι δεν αλλάζετε και έτσι δυστυχώς η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Ζητάτε τη στήριξη της αντιπολίτευσης γιατί παραδοθήκατε στους δανειστές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα .

Δεν ξέρω αν σας πήρε ένα ή δύο 24ωρα αλλά εγγυηθήκατε ότι θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ούτε κουβέντα δεν είπατε για την εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια. Για την αφαίρεση πολύτιμων πόρων από την ανάπτυξη, την υποθήκευση του εθνικού πλούτου».

Συνεχίζοντας την κριτική της, η κ. Γεννηματά, τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ επιμένει στη μείωση του στόχου για τα πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ και στην αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου, «γιατί μόνο έτσι θα έχομε δημοσιονομικό χώρο για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για υποκρισία «στη Συμφωνία των Πρεσπών. Λέγατε ότι είναι εθνικά επιζήμια η Συμφωνία. Είπατε εδώ ότι η Ελλάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει βέτο στην ένταξη Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Τώρα σας ακούσαμε να αλλάζετε θέση.

Οι κωλοτούμπες συνεχίζονται και από αυτή τη κυβέρνηση. Οι υπουργοί σας μόνο συγχαρητήρια δεν δώσανε στον κ. Κοτζιά. Η απόλυτη πολιτική υποκρισία σε ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα. Εμείς λέμε ότι είναι κακή συμφωνία, εθνικά επιζήμια γιατί ανοίγει δρόμο για εθνικούς αλυτρωτισμούς.

Ξεκαθαρίστε και εσείς ποια είναι η θέση σας. Και προσέξτε μη κάνετε τα ίδια και στο θέμα με την Τουρκία. Δεν βρήκατε να πείτε μια λέξη για τη προκλητικότητα της Τουρκίας. Ο Αττίλας αποτελεί διαρκή βάναυση παραβίαση διεθνούς δικαίου, η αποχώρηση στρατευμάτων είναι προϋπόθεση λύσης κυπριακού».