Γεννηματά σε Μοσκοβισί: «Να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη»

172
Συνάντηση Γεννηματά - Μοσκοβισί

Την άμεση ανάγκη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία είχε συμφωνήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη έθεσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο γραφείο της στη Βουλή, τόνισε ότι «η Ελλάδα έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης έχει σταθεροποιηθεί ως προς τη θέση της στην Ευρωζώνη και είναι απαραίτητο να ανατραπεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, για τα υψηλά πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ για να ενισχυθεί η ανάπτυξη».

«Είναι η στιγμή που πρέπει να ανατραπεί αυτή η συμφωνία και να μειωθούν τα υπερπλεονάσματα για να ενισχυθεί η ανάπτυξη με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων», φέρεται να τόνισε στον Πιερ Μοσκοβισί η Φώφη Γεννηματά.

Ακόμα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως για την επίτευξη αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να βοηθήσουν και οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, καθώς, απ' ό,τι φαίνεται, όπως είπε, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφεύγει να θέσει το ζήτημα.

Επίσης, στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Πιέρ Μοσκοβισί συζητήθηκαν οι προοπτικές των σοσιαλιστών και η ανάγκη να διατυπώσουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι «η αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης και της σοασιλαδημοκρατίας δεν θα προκύψει από τη συνεργασία με τους λαϊκιστές».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «στόχος της πολιτικής και προγραμματικής συνδιάσκεψης που ετοιμάζει το Κίνημα Αλλαγής για τον Νοέμβριο, είναι να διατυπωθούν οι απαντήσεις των σοσιαλιστών στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη και του απηύθυνε πρόσκληση να παραστεί».