Γεννηματά σε Τσίπρα: Ο Μαδούρο είναι το πρότυπό σας

18
Επίθεση Γεννηματά κατά Τσίπρα

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνηση αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε όλα τα όπλα της χώρας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως παραχώρησε το μονοπώλιο της χρήσης του όρου Μακεδονία.

«Για αυτό διαφωνεί ο λαός συνέχισε, και δεν πρόκειται ούτε για ανόητους, ούτε για ακροδεξιούς εθνικιστές», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου η Φώφη Γεννηματά είπε: «Αποδειχθήκατε ακατάλληλος και επικίνδυνος. Και τώρα προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συνεργασίας με την ακροδεξιά».

«Ότι και να κάνετε ο λαός δε θα ξεχάσει, ούτε χάρις σε επιδόματα και ανέξοδες υποσχέσεις. Όπως δε θα ξεχάσει και τις καταγγελίες για χρηματισμούς», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έθεσε το δόγμα «δε διεκδικούμε τίποτα- δεν παραχωρούμε τίποτα». «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου και τις απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε τη φράση «παρακμή και ξεπεσμός» και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Ο απόλυτος εξευτελισμός με προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δε διστάζετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία»!

«Δε χωρά αμφιβολία πως ο Μαδούρο ήταν το πρότυπό σας» κατέληξε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως στήνει νέο βρώμικο '89 σε βάρος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις ευθύνες της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη για νέα πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κύριε πρωθυπουργέ δώστε τέλος στον εκφυλισμό και την παρακμή, δώστε ημερομηνία εκλογών», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.