Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά»

223
Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά

Την Πάτρα επισκέφτηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και συμμετείχε σε περιφερειακή σύσκεψη στελεχών Πελοποννήσου του ΚΙΝΑΛ.

«Στον δρόμο για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια επίσκεψη στην Αχαΐα, έναν τόπο δεμένο με την ιστορία μας. Μπροστά σε αυτό το συνέδριο ένα είναι το μήνυμα μας; το ΠΑΣΟΚ δυνατό μέσα στο Κίνημα Αλλαγής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Αγωνιζόμαστε μαζί ενωμένοι για κάνουμε την παράταξη ξανά ισχυρή, πρωτοπόρα, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Γιατί η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή υπεύθυνη, εναλλακτική προοδευτική πρόταση», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

«Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνοντας μπορεί και πρέπει να γίνει η πραγματική κυβερνώσα Αριστερά και το λέω αυτό γιατί δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο να παρουσιάσει για την οικονομία», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Τηρεί ακριβώς τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, όσον αφορά τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα και αυτό σημαίνει ότι διατηρείται η θηλιά στο λαιμό, η οικονομία παραμένει καθηλωμένη και η ανάπτυξη αναιμική. Με αυτόν το τρόπο τα πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται μέσω της ανάπτυξης, αλλά μέσω της φορολογικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των μεσαίων και των πιο αδύναμων στρωμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από όλα αυτά τα φορολογικά μέτρα που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση, τίποτα ουσιαστικό δεν αφορά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Η καθημερινότητα θα εξακολουθεί να είναι δύσκολη και παρόλο που άλλαξε η Κυβέρνηση συνεχίζεται η ίδια αδιέξοδη πολιτική στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Πολιτικές που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα και η Κυβέρνηση Τσίπρα και σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

«Ιδιαίτερα όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και την υπόθεση των Σκοπίων. Έχω καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό και ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα έρθει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ποιο είναι το σχέδιο επιτέλους της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει το μεγάλο ζήτημα που λέγεται προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Η ελληνική κοινωνία και όχι μονάχα τα νησιά εκπέμπουν SOS, είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να σηκώνει τα χέρια ψηλά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα, να σταματήσει η κυβέρνηση να απαλλάσσει τους ευρωπαίους από τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν.

Στο θέμα των Σκοπίων η Κυβέρνηση έχει κάνει στροφή 180 μοιρών.
Όσο αφορά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αλλάξει θέση, έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να σιωπά, τώρα που αποκαλύπτεται ότι αυτή συμφωνία ήταν τελείως στον αέρα.

Γιατί η χώρα μας έδωσε προκαταβολικά τα πάντα, την ένταξη στο ΝΑΤΟ, Μακεδονική ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα, ενώ η γειτονική μας χώρα ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει αυτό το κουτσουρεμένο erga omnes σε βάθος χρόνου όσο θα διαρκούσε η ενταξιακή διαδικασία. Μια ενταξιακή διαδικασία, που δυστυχώς γιατί εμείς πιστεύουμε στην ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη, δυστυχώς δεν ήταν καθόλου βέβαιη και βλέπετε ότι εξακολουθεί να είναι στον αέρα, στον αέρα είναι και η συμφωνία», συμπλήρωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι πολλά τα προβλήματα που αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν τον ρόλο και την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής. Είναι δική μας υποχρέωση να δυναμώσουμε, είναι στο χέρι μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία που εξακολουθεί να υποφέρει», κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.