Γεννηματά: «Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο»

75
«Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.

«Το #metoo πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές για τον χειρισμό της Κυβέρνησης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Δεν θα δεχτούμε να βρεθούμε στη μέση μια πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ που μεταφέρατε στην Βουλή», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η Δημοκρατία μας και ο πολιτικός διάλογος», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φωφή Γεννηματά, χαρακτήρισε προκλητική και βαθιά υποκριτική την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδιαίτερα σε μία περίοδο έξαρσης της κρίσης και με τον κόσμο ανήσυχο και σε απόγνωση για την υγεία, την καθημερινότητα, την εργασία, το εισόδημα, την επιβίωση του. Σε μία περίοδο, πρόσθεσε η κα Γεννηματά, που η Τουρκία αλωνίζει, και πάλι το Αιγαίο και πριν τη διεξαγωγή υποτίθεται, όπως είπε του νέου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι «είναι αλήθεια ότι στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα βρίσκεται πρόθυμος συμμάχους στην αξιωματική αντιπολίτευση.  Δεν είναι η πρώτη φορά ο ένας μοιάζει όλο και περισσότερο στον άλλον.  Όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στοιχειωδώς και η θεώρηση ότι το μείζον είναι η ενημέρωση της Βουλής από μέρους της,  προσβάλει και το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία ιδιαίτερα αυτό τον καιρό πού όσα ζούμε αφήνουν άφωνη όλη την ελληνική κοινωνία.

«Η μονοπώληση της πληροφόρησης με αγορασμένη προπαγάνδα από την Κυβέρνησή σας απλά δεν συμβιβάζονται, δεν συνυπάρχουν», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά. «Με το αζημίωτο η προπαγάνδα σας, ως δύο μονομάχοι προχωρήσατε σε χοντροκομμένες επιθέσεις εναντίον της παράταξής μας χωρίς ηθικούς κανόνες και φραγμούς στην περίοδο της κρίσης», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δείχνει αμετανόητη. Βρίσκεται μακριά από την αγωνία της κοινωνίας, μακριά από τα προβλήματα των νέων,  μακριά από το οικονομικό μαρτύριο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και βεβαίως μικρομεσαίων επιχειρηματιών», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Παρακολουθήσαμε όλες αυτές τις ημέρες μια επιχείρηση κομματικής εκμετάλλευσης του ελληνικού μύθου με αλληλοκατηγορίες,  με επικίνδυνες για την πολιτική κομματικές μικρότητες,  ένα στημένο δίπολο που εδώ και καιρό ταλανίζει και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι εκτοξεύονται απαράδεκτες «βρωμιές» από τα γνωστά «πιστόλια» του ΣΥΡΙΖΑ, με απολύτως καταδικαστέα hashtags και άλλες αθλιότητες.

Το ΚΙΝΑΛ δεν θα επιτρέψει να θαφτεί το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης, δήλωσε κ κα Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε διχασμό που περιφρονεί την ουσία ενός πολύ σοβαρού προβλήματος και υποτιμά το δράμα των θυμάτων και των οικογενειών τους και τελικά αποτρέπει να ανοίξουν και άλλα κλειστά στόματα».

Το χρέος μας είναι τεράστιο, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι αυτό το κίνημα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες.

«Θα έπρεπε τις φωνές των θυμάτων να τις ακούμε με σεβασμό,  να τις μοιραστούμε όλοι από κοινού και να τις αφήσουμε με τις απαραίτητες εγγυήσεις ενός κράτους δικαίου, ενώ το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων», επεσήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη, έδειξαν ολιγωρία και αρνήθηκαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που έχουν αντικειμενικά πίσω από αυτά, σημειώνοντας ότι ιδιαίτερη αξία έχει ένας διορισμός με την έγκριση της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού ενός τέτοιου ανθρώπου, με αυτή την ιστορία, σε τέτοιο αξίωμα, και ενώ μάλιστα η κυβέρνηση “κουνά και της σημαίας της πολυδιαφημισμένης αριστείας”», συνέχισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ,

Επίσης, μίλησε επίσης για κάλυψη της Λίνας Μενδώνη από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εκθέτει, όπως είπε τη χώρα καθημερινά.

Η Φώφη Γεννηματά υπενθύμισε ότι ΚΙΝΑΛ, έχει ασχοληθεί από τον περασμένο Νοέμβριο με τα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας,  της κατάχρησης εξουσίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης σε ειδική εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών μέσα στην πανδημία από τότε μέχρι σήμερα, σημείωσε με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας, συζητήθηκαν πριν από όλα η αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες και η ένορκη διοικητική εξέταση στο υπουργείο Πολιτισμού για τη διερεύνηση των καταγγελιών.