Γένοβα: Κακοτεχνίες γκρέμισαν τη γέφυρα Morandi (Photos)

89

Η γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα στην Ιταλία η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967, άνοιξε κυριολεκτικά στα δύο.

Υποχώρησε έκταση δρόμου που ξεπερνά τα εκατόν πενήντα μέτρα. Εξαιτίας της βροχής, κάτω και πάνω από την γέφυρα, τα οχήματα, την στιγμή της κατάρρευσης, κινούνταν με ιδιαίτερα χαμηλή ταχύτητα.

«Η ιταλική γέφυρα του Mπρούκλιν», όπως την αποκαλούσαν πολλοί κάτοικοι της Γένοβας, είχε χτιστεί σε μπετόν αρμέ, αλλά σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, υπήρχαν κακοτεχνίες και προβλήματα που είχαν οδηγήσει σε σειρά «πρόσθετων παρεμβάσεων υποστήριξης».

Πάνω από εκατό πυροσβέστες, καραμπινιέροι και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες με την βοήθεια και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δυο μεγάλες αποθήκες βιομηχανιών που βρίσκονται κάτω από την γέφυρα ευτυχώς λόγω της σημερινής ημέρας ημιαργίας ήταν άδειες.

«Είναι ασύλληπτο, το 2018, να συμβαίνουν τραγωδίες σαν και αυτή», δήλωσε ο Ιταλός υφυπουργός Mεταφορών, Ρικάρντο Ρίτσι.

Από το πρωί, σε όλη την βόρεια Ιταλία οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί.

Να σημειωθεί επίσης ότι έργα ανακαίνισης είχαν γίνει το 2016 στη γέφυρα, η οποία είχε εγκαινιασθεί το 1967 και έχει συνολικό μήκος 1,2 χιλιόμετρο.

Η εταιρεία που εξασφαλίζει τη λειτουργία της ανακοίνωσε πως, όταν σημειώθηκε η κατάρρευση, εκτελούνταν έργα ενίσχυσης των θεμελίων της, προσθέτοντας πως η γέφυρα βρισκόταν υπό διαρκή παρακολούθηση.

Η γέφυρα στη Γένοβα ισοπέδωσε τα σπίτια που βρίσκονταν από κάτω - Ένοικοι διαμερισμάτων ανάμεσα στους τραυματίες

Δύο από τους τραυματίες, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του San Martino.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών και έναν 30χρονο άνδρα, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα και το κεφάλι, όταν, πέφτοντας η γέφυρα, ισοπέδωσε τα διαμερίσματά τους.

Ένας ακόμα άνδρας, 46 ετών από την Τσεχία, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διασώστες κάνουν λόγο για πρωτοφανείς εικόνες, καθώς επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο μέσα από αυτοκίνητα τα οποία έχουν συνθλιβεί από τόνους τσιμέντο.

La Repubblica: Η κατάρρευση της γέφυρας μπορεί να οφείλεται σε κεραυνό

Σε κεραυνό μπορεί να οφείλεται η κατάρρευση της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 της Γένοβας, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει η "La Repubblica".

Πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο φαίνεται να ενισχύεται και από το γεγονός ότι ένα σπίτι, που βρισκόταν δίπλα στη γέφυρα, καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε αμέσως μετά την κατάρρευση.

Δυο άνθρωποι που ζούσαν σε αυτό, μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομείο της Γένοβας.

genova_diaswsi1

genova_diaswsi2


Με πληροφορίες από Deutsche Welle