Γεωργιάδης: «Έως τις 30 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση παιδότοπων και γυμναστηρίων»

149
Γεωργιάδης: «Έως τις 30 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση παιδότοπων και γυμναστηρίων»

«Μέχρι τις 30 Μαΐου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης που έχει λάβει η κυβέρνηση και αναμένεται να λάβει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», διευκρίνισε ότι η επιδότηση θα είναι από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με εννιά εργαζόμενους και πάνω).

Ακόμα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι θα εξετάσει και τη δημιουργία προγράμματος χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ένδυση, υπόδηση και τις εποχικές επιχειρήσεις. Όπως είπε, μάλιστα, έχει ξεκινήσει επαφές με τις Βρυξέλλες.

Για τον τουρισμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος, το ποσό του οποίου θα είναι πολύ μεγάλο.

Σε ό,τι αφορά τις σχολές χορού, ο υπουργός είπε ότι θα ανακοινωθεί κάποια ενίσχυση για όσες δεν ανοίξουν, ενώ
αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την στήριξη της εστίασης, είπε ότι οι αιτήσεις από επιχειρήσεις έφτασαν τις 4.800 στην πλατφόρμα. «Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα ependyseis.gr , να κάνει την αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου του 2019».

Επίσης, υπενθύμισε ότι την Τετάρτη ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δανειοδότηση έως 50.000 ευρώ των πολύ μικρών επιχειρήσεων (έως 200.000 ευρώ τζίρο), από οποιαδήποτε τράπεζα και με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.

Ακόμα, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα για δάνεια έως δύο εκατομμύρια ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις (πάνω από 200.000 ευρώ τζίρο), οι οποίες θα θέλουν να επενδύσουν, με 2 χρόνια περίοδο χάριτος και αποπληρωμή από 5 έως 10 χρόνια.

Τα δάνεια έχουν εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τους γάμους ανέφερε ότι η πρόταση του υπουργείου ήταν χωρίς όριο 100 ατόμων, όπως και στην εστίαση. Δηλαδή, οι καλεσμένοι να κάθονται στα τραπέζια έως έξι άτομα, τηρώντας τις αποστάσεις.

Επίσης, πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το Ελληνικό, λέγοντας πως τις επόμενες 4-5 εβδομάδες θα ξεκινήσει η μεταβίβαση των μετοχών και η επίσημη έναρξη των εργασιών.