Γεωργιάδης: «Ο εισαγγελέας έκανε για την Δούρου αυτό που ξέχασε η Παπασπύρου»

174
Επίθεση Άδωνι στην κυβέρνηση

«Σήμερα ο εισαγγελέας έκανε για την κ. Δούρου αυτό που ξέχασε να κάνει η γενική επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος διώξεις που ασκήθηκαν για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. 

«Η εισαγγελική δίωξη σε βάρος της κ. Δούρου για τη Μάνδρα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας της κ. Παπασπύρου, η οποία με οκτώ μήνες καθυστέρηση είχε εκδώσει το πόρισμά της για τη Μάνδρα, είχε συμπεριλάβει ως υπεύθυνους όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα, τα οποία σήμερα κατηγορεί ο εισαγγελέας, αλλά περιέργως είχε ξεχάσει την κυρία Δούρου.  

Ε, αυτό που ξέχασε η κ. Παπασπύρου, το έκανε ο εισαγγελέας σήμερα. Πρέπει να καταλάβουμε κάποτε ότι όσοι έχουμε αξιώματα, έχουμε και ευθύνες. Τα αξιώματα πάνε και με τις ευθύνες. Δεν πάνε μόνο με τις εκλογικές νίκες και τα σόου. Όποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες επίσης, παραιτείται», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υιοθετούν ρατσιστικό και διχαστικό λόγο.

«Εσείς κατάπιατε ολόκληρα αγγούρια της κ. Μεγαλοοικονόμου και έχετε το θράσος και τα μούτρα να παραδίδετε μαθήματα στη Νέα Δημοκρατία και να κάνετε υποδείξεις», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης καταγγέλλοντας ότι «η κ. Μεγαλοοικονόμου, σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε με απαξιωτικό, χυδαίο, ρατσιστικό και απαράδεκτο τρόπο στην ομοφυλοφιλία, εντούτοις σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάθονται στην ίδια Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κ. Μεγαλοοικονόμου και κάνουν και μάθημα για ρατσισμό και σεξισμό στη Νέα Δημοκρατία».  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την άρση κωλύματος των βουλευτών όταν κατέρχονται ως υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές.

«Προφανώς η ψήφος της κ. Κουντουρά δεν ήταν προϊόν ιδεολογικής αλλαγής αλλά συναλλαγής, εξαγοράς δηλαδή, η οποία εξαγορά δεν γίνεται μόνο με χρήμα, γίνεται με υπουργικές καρέκλες, με θέση στην Ευρωβουλή», τόνισε αναφερόμενος στη στάση της Έλενας Κουντουρά στη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι η τροπολογία Χαρίτση επιβεβαιώνει όσα έχει δηλώσει μέχρι τώρα για την κ. Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη.