Γεωργιάδης: «Ο κ. Τσίπρας τα έχει χαμένα - Γελοία η ανακοίνωση του Μαξίμου» (εικόνα)

228

Απάντηση στη ανακοίνωση του Μαξίμου, στην οποία επιχειρείται η εμπλοκή του στο σενάριο περί προσπάθειας διαφυγής του Νίκου Μανιαδάκη στο εξωτερικό, δίνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει χαμένα εξαιτίας των εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και του απευθύνει το ερώτημα «αν ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες τον συνάντησαν (σ.σ. τον Νίκο Μανιαδάκη) ποτέ υποσχόμενοι του ανταλλάγματα για να πει ψέματα έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι;» καταλήγοντας μάλιστα ότι «Και εγώ θα επανέλθω κύριε Τσίπρα...». 

Διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα περί γνώσης ως προς το θέμα της φυγής του Νίκου Μανιαδάκη, σημειώνει ότι η κυβέρνηση αφού δεν κατάφερε να βρει κάτι εναντίον του παρά τις σχετικές προαναγγελίες, επιχειρεί τώρα να τον κατηγορήσει πως γνώριζε ίσως και συμμετείχε στη διαφυγή του στο εξωτερικό.

Μάλιστα, επιστημαίνει μάλιστα πως ο ίδιος έχει καταθέσει μήνυση η οποία θα προχωρήσει κανονικά τώρα που αποκαλύφθηκε το πρόσωπο το οποίο βρισκόταν πίσω από το ψευδώνυμο Γ. Αναστασίου, επισημαίνει πως την Παρασκευή είχε επικοινωνήσει με τον Νίκο Μανιαδάκη (ο οποίος κατ ΄ επανάληψη είχε αρνηθεί στον ίδιο πως ήταν ένας εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων) και του είχε δηλώσει πως δεχόταν πιέσεις να καταθέσει σε βάρος του καθώς και σε βάρος των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα.

«Ελπίζω να μου είπε ψέματα και αυτό να μήν έχει συμβεί ποτέ για προφανείς λόγους...», προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ολόκληρη η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Απάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου:

Επειδή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας τα έχει χαμένα και αφού δεν βρήκαν απολύτως τίποτε εναντίον μου, παρά τις τόσες προαναγγελίες της «βεβαίας Διώξεως» μου, έβγαλαν σήμερα την πιο γελοία ανακοίνωση που μπορούσαν.

Τώρα με κατηγορούν ότι «οργάνωσα την διαφυγή Μανιαδάκη».

Πάμε λοιπόν με την σειρά:

Α) Αν και υποψιαζόμουν ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν ο «Γιάννης Αναστασίου», λόγω της παράνομης εντάξεως του στο Πρόγραμμα, δεν μπορούσα να το γνωρίζω με βεβαιότητα.

Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα με διαβεβαίωνε ότι δεν ήταν.

Στον «Γιάννη Αναστασίου» έχω καταθέσει μήνυση, η οποία και δεν μπορούσε να εκδικαστεί, διότι όσο ο κ. Τσίπρας τον θεωρούσε ήρωα, μου απαγόρευαν να ασκήσω εναντίον του τα νόμιμα δικαιώματα μου.

Για όσα έχει καταθέσει ως «Γιάννης Αναστασίου» τώρα η μήνυση μου θα προχωρήσει κανονικά και ελπίζω να αποκαλύψει ποιος τον έβαλε να πει όλα αυτά τα ψέματα για μένα.

Β) Όλο αυτό το διάστημα είχα επικοινωνία μαζί του -αφού είχα την διαβεβαίωση του ότι δεν ήταν προστατευόμενος μάρτυρας- και μου μετέφερε διαρκώς κινήσεις εκβιασμού εναντίον του για να καταθέσει ψέματα ως εμπειρογνώμων και να με εμπλέξει σε ένα σκάνδαλο που δεν με αγγίζει. Όλα αυτά θα κληθεί να τα καταθέσει σε πολλές μηνύσεις μου που ετοιμάζονται προς όσους προσπάθησαν να στήσουν αυτή την ιστορία.

Γ) Την περασμένη Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι η κα Τουλουπάκη τον πίεζε να καταθέσει ψέματα εναντίον μου και εναντίον των Γιάννη Στουρνάρα και Αντώνη Σαμαρά με την απειλή ότι αν δεν το έκανε, θα του ασκούσαν Δίωξη.

Ελπίζω να μου είπε ψέματα και αυτό να μήν έχει συμβεί ποτέ για προφανείς λόγους...

Δ) Μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει. Εγνώριζα φυσικά ότι είχε συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό όλο αυτό το διάστημα, γι´αυτό και δεν πιστεύω ότι προσπάθησε να διαφύγει προχθές. Ένας που θέλει να διαφύγει παρανόμως, και είχε τόσες ευκαιρίες, δεν το κάνει παίρνοντας μαζί τα παιδιά και τις οικοσκευές του! Αλλά αυτά θα ερευνηθούν από την Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δεν εγνώριζα ότι επρόκειτο να μετακομίσει.

Τώρα, μία ερώτηση δική μου προς τον κ. Τσίπρα: ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες τον συνάντησαν ποτέ υποσχόμενοι του ανταλλάγματα για να πει ψέματα, έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι;

Και εγώ θα επανέλθω κύριε Τσίπρα...».