Γεωργιάδης:«Ως το τέλος της χρονιάς θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό»

60
Γεωργιάδης: «Ως το τέλος της χρονιάς θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό»

Την ανάληψη του γενικού συντονισμού σε πολιτικό επίπεδο της επένδυσης στο Ελληνικό από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς, Νίκο Παπαθανάση, Χρίστο Δήμα και Γιάννη Τσακίρη, για τις προτεραιότητες του επόμενου εξαμήνου.

«Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναλαμβάνει το γενικό συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο, σε συνεργασία πάντα με το πρωθυπουργικό γραφείο το ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σύσκεψη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε την πολιτική βούληση να «τρέξει» το έργο άμεσα, ωστόσο αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα «πολυσύνθετο project» τονίζοντας πως θα πρέπει να υλοποιηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο και παράλληλα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος τολμώντας να εκτιμήσει πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. «Τρέχουμε πάρα πολύ γι αυτό και θα το πετύχουμε», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημερώθηκε για τα προβλήματα της επένδυσης από τον Πρόεδρο του Φορέα της Επένδυσης και Δήμαρχο Ελληνικού ενώ χθες είδε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development.

Ο ίδιος επίσης εξήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή ενός νέου αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου εντός του καλοκαιριού.

Ακόμα, τόνισε δε πως άμεσοι στόχοι για το υπουργείο είναι η «σάρωση της γραφειοκρατίας» ώστε η χώρα να καταστεί φιλική προς επενδύσεις χώρες, καθώς επίσης και να τεθούν αναπτυξιακά κίνητρα που μπορούν να δώσουν ώθηση σε νέα projects.