Γεραπετρίτης: «Απαιτείται σύνεση και σοβαρότητα στα εθνικά θέματα»

60
Τι αποκάλυψε ο Γεραπετρίτης για πρόωρες Eκλογές και Ανασχηματισμό

«Τα εθνικά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Kυβέρνηση για το ζήτημα με τις τουρκικές δυνάμεις στον νότιο Έβρο.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον “Θέμα FM 104.6”, είπε ότι προφανώς και θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων από το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε να υπάρχει ομοψυχία, προκειμένου η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να είναι αρραγής και να μην γίνονται τα εθνικά θέματα, κυρίως τα θέματα εθνικής κυριαρχίας, αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η μεγάλη μας ανησυχία είναι η αγορά εργασίας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και παραδέχθηκε ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των ανέργων, η οποία ωστόσο δεν οφείλεται σε απολύσεις, αλλά σε μη προσλήψεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

«Δεν ξέρουμε αν το πλέγμα προστασίας είναι επαρκές», υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αυτό θα φανεί στην πορεία, ενώ σημείωσε ότι το επόμενο τετράμηνο θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα-«γέφυρα», προκειμένου η χώρα να επιστρέψει το 2021 σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην βρεθούμε σε νέες συνθήκες δημοσιονομικής έξαρσης. Η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται πρωτίστως να κρατήσει όρθια την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ακόμα, διευκρίνισε ότι το βάρος της κρίσης θα το επωμιστούν εξίσου εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα της Κυβέρνησης.