Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη η διάθεση 900.000 self tests σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

133
Γεραπετρίτης: Από την Πέμπτη η διάθεση 900.000 self tests σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων self tests κορωνοϊού σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σε συνέχεια των εξαγγελιών που έκανε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός είπε ότι ο αριθμός των self test ανέρχεται σε 900.000 και αφορά εργαζομένους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως δικαστήρια, τράπεζες, λιανεμπόριο και το μέρος της εστίασης που λειτουργεί με delivery και take away.

Σχετικά με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να γίνουν προβλέψεις, ωστόσο είμαστε πολύ πιο κοντά στην ελευθερία.

«Έχουμε στην διάθεσή μας όπλα όπως ο εμβολιασμός και τα self test», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στην έναρξη χρήσης των self tests, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως είναι αποτελεσματικά.

Την πρώτη μέρα διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων πριν την έναρξη των μαθημάτων, πάνω από 600 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο 0.3%.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να μην διστάζουν και να πάνε να εμβολιαστούν.