Γεραπετρίτης: «Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα»

39
Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα δεν θα καθίσει σε διερευνητικές επαφές όσο το Oruc Reis βρίσκεται έξω»

«Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός είπε ότι θα προηγηθεί μελέτη και αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ωστόσο, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως φαίνεται ότι «παγώνει» το άνοιγμα υπόλοιπων δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα.

Ο υπουργός Επικρατείας πως εξήγησε ότι σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεχτικά βήματα, ενώ Γυμνάσια, Δημοτικά και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.

Σχετικά με τα self test, o Γιώργος Γεραπετρίτης τα χαρακτήρισε εργαλείο «επανάστασης», η χρήση των οποίων θα βοηθήσουν για το άνοιγμα του Λυκείου.

Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

Ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη η χώρα μας δεν τα έχει πάει καλά στα σχολεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες» και αυτό όπως είπε διότι είμαστε η μόνη χώρα που είχαν κλείσει για τόσο μεγάλο διάστημα.

Όσον αφορά στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η Κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι η κυβέρνηση σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις για ελάσσονα θέματα, δίνοντας ως παράδειγμα την απόφαση για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για την πορεία των εμβολιασμών εκτίμησε ότι τον Μάιο θα φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια, ενώ συμπληρώνονται σε λίγες μέρες οι 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.