Γερμανία: Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του στις ράγες «καθήλωσε» πάνω από 20 τρένα

91
Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων προκάλεσε ένας κύκνος στη Γερμανία.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων προκάλεσε ένας κύκνος στη Γερμανία.

Ο κύκνος πενθούσε τον θάνατο του ταιριού του πάνω στις ράγες των γερμανικών σιδηροδρόμων και διέκοψε την κυκλοφορία είκοσι και πλέον τρένων για σχεδόν μια ώρα.

Τελικά πυροσβέστες απομάκρυναν τον κύκνο και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων.

Τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, κατά τη διάρκεια «περιήγησής τους» στην περιοχή, ανέφερε η αστυνομία της Κάσελ.

Αλλά το ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, πιθανόν διότι άγγιξε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του και αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες.

Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών.