Γερμανικό δημοσίευμα εμφάνισε το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία! Άμεση αντίδραση του ΕΟΤ

147

Άμεση αντίδραση είχε η διοίκηση και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ εντός και εκτός Ελλάδας για την εισαγωγή φωτογραφίας από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο τουριστικού πράκτορα της Γερμανίας, που διαφήμιζε ταξίδι στην Τουρκία, υπό τον τίτλο «Türkei Blau Reise» που σημαίνει Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία.

Το γεγονός, έγινε αντιληπτό από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας, διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του.

Ταυτόχρονα , ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης έστειλε επιστολή (ήδη από τις 12/02/2020) στον CEO του τουριστικού πρακτορείου, ζητώντας την απόσυρση και των υπό διανομή φυλλαδίων.

H εταιρεία αποδέχθηκε το λάθος της και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε αυτό το αίτημα. Προηγήθηκε η συγνώμη της εταιρείας και η δέσμευσή της να μην επαναληφθεί ανάλογο λάθος.