Γερμανικός Τύπος: Θέμα επιβίωσης Τσίπρα και η μη περικοπή των συντάξεων

36

Θέμα πολιτικής επιβίωσης για την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland την μη περικοπή των συντάξεων, με αφορμή την προαναγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού ότι δεν θα περικοπούν τελικά.

«Τουλάχιστον για μια φορά τα πράγματα δεν γίνονται χειρότερα», σχολιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Είναι μάλλον θέμα πολιτικής επιβίωσης για την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά το τέλος του προγράμματος δανεισμού και λιτότητας από τους διεθνείς δανειστές (σ.σ. ο Έλληνας πρωθυπουργός) πρέπει ενόψει των εκλογών που πλησιάζουν να παρουσιάσει έργο και τουλάχιστον στο ένα ή το άλλο πεδίο να πραγματοποιήσει μια κοινωνική στροφή», σχολιάζει η Neues Deutschland στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα, θεωρεί «έκπληξη» το γεγονός ότι, όπως λέει δεν ακούγεται «γκρίνια» από τη γερμανική κυβέρνηση και προβαίνει στην εξής υπόθεση: «Πιθανώς δεν θέλει κανείς ένα δεύτερο μέτωπο αντιπαράθεσης με δεδομένη την πολύ σημαντικότερη διαμάχη για τον προϋπολογισμό με τη δεξιά ιταλική κυβέρνηση. Και η Αθήνα δεν θέλει εξάλλου να αυξήσει το έλλειμμα, αλλά είναι σε θέση να παραπέμπει στα απροσδόκητα θετικά δημοσιονομικά της στοιχεία».