Γερουλάνος για Σακελλαροπούλου: Ο Μητσοτάκης πέρασε πάνω από τον πήχη

259
Νωρίτερα, ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στα

Θετικά σχολιάζει την υποψηφιότητα της Α. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Παύλος Γερουλάνος.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Γερουλάνος σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τον πήχη που ο ίδιος είχε θέσει ως προς τα κριτήρια της επιλογής του επόμενου Προέδρου. «Όπως είχα πει, πιστεύω πως μια γυναίκα πρόεδρο με προοδευτικές ρίζες και διεθνή παρουσία είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα.

Ως άνθρωπος που αντιπολιτεύεται τον κο Μητσοτάκη έβαλα έναν πήχη και τον πέρασε. Τουλάχιστον, σε 2 από τα 3 (θα δούμε για τη διεθνή παρουσία της κας Σακελλαροπούλου)», σημειώνει.

Παράλληλα, εξαπολύει βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι δεν έβαλε κανένα κριτήριο αφενός γιατί δεν ήθελε να προσβάλει τον κ. Παυλόπουλο και αφετέρου γιατί ήθελε να κάνει αντιπολίτευση σε κάθε περίπτωση. «Και τώρα που η επιλογή είναι εξαιρετική συνεδριάζει», καταλήγει.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Μητσοτάκη είναι ενδεικτική. "Όχι σε ό,τι κι αν κάνει ο Μητσοτάκης ακόμα και αν συμφωνούμε. Όταν δε κάνει κάτι που δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε θα συνεδριάζουμε για να βρούμε τι θα πούμε".

Όπως είχα πει, πιστεύω πως μια γυναίκα πρόεδρο με προοδευτικές ρίζες και διεθνή παρουσία είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Ως άνθρωπος που αντιπολιτεύεται τον κο Μητσοτάκη έβαλα έναν πήχη και τον πέρασε. Τουλάχιστον, σε 2 από τα 3 (θα δούμε για τη διεθνή παρουσία της κας Σακελλαροπούλου).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε κριτήρια για δυο λόγους:

Πρώτον, διότι δεν ήθελε να προσβάλει τον κο Παυλόπουλο (κανένα κριτήριο πριν την επιμήκυνση της θητείας του δεν θα τον "έδειχνε" ως επόμενο πρόεδρο).

Δεύτερον, διότι ήθελε να κάνει αντιπολίτευση σε κάθε περίπτωση. Και τώρα που η επιλογή είναι εξαιρετική συνεδριάζει...

Είναι ώρα να δούμε την πολιτική αλλιώς. Ο κος Μητσοτάκης θα κάνει λάθη. Θα κάνει λάθη γιατί είναι δεξιός και διότι εξαρτάται από τους δεξιούς του κόμματός του. Ευκαιρίες για αντιπολίτευση θα έχουμε πολλές. Όταν όμως περνάει ένα υψηλό πήχη, ειδικά ένα πήχη που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ώρα να συνεδριάζουμε αλλά να το παραδεχόμαστε.

Συγχαρητήρια στην κα Σακελλαροπούλου για την υποψηφιότητά της.