Για να πετύχεις χρειάζεται να τηρήσεις ένα πρόγραμμα

333

Οι μέρες που ζούμε είναι σίγουρα δύσκολες, πόσο μάλλον να σχεδιάσεις το μέλλον σου σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Επομένως καταλαβαίνω την ανησυχία των εφήβων που ενώ ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ξαφνικά όλα πάγωσαν.

Της Τόνιας Τσιρογιάννη*

Η σωστή έκφραση βέβαια είναι ότι μπήκαν όλα σε παύση. Το θέμα είναι να το δεις αυτό ως μια ευκαιρία. Δηλαδή έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς και έτσι όταν έρθει η ώρα των εξετάσεων να είσαι πιο κοντά στο στόχο σου. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να τηρήσεις ένα πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αυτό θα το φτιάξεις εσύ στα μέτρα σου για να είναι αποδοτικό, σημαντικό όμως να είναι φτιαγμένο, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος σου. Οι μέρες θα περάσουν είτε θέλεις είτε όχι, και τότε χρειάζεται να είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Η ζωή ανήκει σε αυτούς που την προετοιμάζουν.

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, ναι θα έχουμε όλοι αναθεωρήσει αρκετά, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και το μέλλον που θέλουμε. Και το δικό σου μέλλον - στόχος είναι οι σπουδές, παρά τα εμπόδια και τις τυχόν δοκιμασίες. Ο Οδυσσέας όταν πέρασε από τις Σειρήνες, θα μπορούσε να είχε μείνει εκεί και να απέφευγε όσα πέρασε στη θάλασσα.

Ωστόσο δε ξέχασε ποτέ το τελικό του στόχο και έτσι έκλεισε τα αυτιά του, στην παραπλάνηση και στην ευκολία, δηλαδή την αντίστοιχη χαλάρωση που και εσύ μπορεί να επιθυμείς αυτή τη στιγμή δεδομένων των συνθηκών, και συνέχισε για την Ιθάκη.

Η Ιθάκη – ο στόχος σου, για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι εκεί και σε περιμένει να φτάσεις, είναι δική σου επιλογή να επιμείνεις και να σχεδιάσεις την πορεία σου.

* Σύμβουλος & Business Coach ΜμΕ/Startups

+302114094901
www.stellarlight.gr