Γιατί αποφάσισε να επισπεύσει τον Aνασχηματισμό ο Κυριάκος
 Μητσοτάκης - Σε απόλυτη εγρήγορση για την οικονομία

381
Γιατί αποφάσισε να επισπεύσει τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος
 Μητσοτάκης- Σε απόλυτη εγρήγορση για την οικονομία

«Καμία μέρα χαμένη για την ανασύνταξη της οικονομίας» είναι το κεντρικό μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους στενούς του συνεργάτες, ο οποίος αποφάσισε να επισπεύσει τις αναγκαίες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον εξέτασαν όλα τα σχετικά σενάρια για το κατάλληλο timing του Ανασχηματισμού και όλοι συμφώνησαν στην άμεση ανακοίνωση των αλλαγών, οι οποίες όπως φαίνεται σχετίζονται με την νέα δομή στο εσωτερικό της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση του πακέτου των 72 δισ. ευρώ σε μία δύσκολη περίοδο, μέσα σε διαρκείς αναταράξεις που προκαλεί η νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας και η βαθιά ύφεση.

Στην Κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο δρόμος για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών και την επιστροφή σε μία κανονικότητα είναι δύσβατος, γι΄ αυτό προχωρούν άμεσα στην κατάρτιση του νέου εθνικού σχεδίου για την ανάκαμψη, δίνοντας προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, «καλά αμειβόμενων», όπως ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως δεσμευτεί και στη σταδιακή υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων σε χρόνο που η οικονομική αποκατάσταση το επιτρέψει.

Ταυτόχρονα, η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα νέα δεδομένα επηρεάζουν το συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα σ’ αυτό το γεμάτο προκλήσεις κλίμα, η νέα Κυβέρνηση θα επιχειρήσει από την πρώτη ημέρα φυγή προς τα εμπρός με καλύτερες ταχύτητες και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.