Γιατί η ΕΡΤ καθυστέρησε να μεταδώσει τη συνάντηση Τραμπ–Μητσοτάκη από τον Λευκό Οίκο

519
Γιατί η ΕΡΤ καθυστέρησε να μεταδώσει τη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη

Πολλά είχαν ποντάρει τα ελληνικά μέσα στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Λευκό Οίκο, ωστόσο φαίνεται πως έφαγαν άκυρο από τους επιτελείς ασφαλείας του Λευκού Οίκου και μαζί με όλα τα ελληνικά καναλια και η ΕΡΤ η οποία ήταν αυτή που θα έδινε και την εικόνα και στα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η δημόσια τηλεόραση καθυστέρησε να δώσει εικόνα από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο του εξοπλισμού της για την απευθείας σύνδεση την ώρα της συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη. Το μόνο κανάλι που είχε εικόνα ήταν ο ΣΚΑΪ ο οποίος μετέδιδε μέσω κινητού τηλεφώνου.

Γι αυτό και σε όσους τηλεθεατές τυχόν απορούν που η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει “λαθραίες” εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα.

Από τη στιγμή που δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δύο ηγετών.

ΠΗΓΗ: tinasmess.gr