Γιατί κάλεσε ο πρωθυπουργός τον Φίλη στο γραφείο του

196

Όταν τελείωσε χθες η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Νίκο Φίλη στο γραφείο του. Τι είχε συμβεί; Ας πάρουμε γα πράγματα με τη σειρά:

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα αναφέρθηκε στους «βόρειους γείτονές μας», εννοώντας προφανώς τη Βόρεια Μακεδονία. Ο Νίκος Φίλης φώναξε τότε «πέστο με το όνομά τους», με τον πρωθυπουργό να σταματά την ομιλία του και να απευθύνεται σε αυτόν λέγοντάς του: Φορέστε τη μάσκα σας, είστε σε ευπαθή ομάδα, ανησυχώ.

Η παρατήρηση αυτή του Πρωθυπουργού δημιούργησε αναστάτωση από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αφού έγινε αναφορά σε ευπαθείς ομάδες.

Αργότερα ο Πρωθυπουργος κάλεσε τον κ. Φίλη στο γραφείο του και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει. Ο κ. Φίλης, όπως με πληροφόρησαν, απάντησε πως δεν είναι προσωπική προσβολή αλλά έχει σημασία επειδή το θέμα αυτό αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο πρωθυπουργος τότε του απάντησε πως εφόσον το έξελαβε έτσι, του ζητάει συγνώμη.