Γιατί καθυστερεί η άφιξη της Φον ντερ Λάιεν

180
Γιατί καθυστερεί η άφιξη της Φον ντερ Λάιεν

Με καθυστέρηση θα έρθει στην Αθήνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λόγω βλάβης στο αεροσκάφος με το οποίο επρόκειτο να πετάξει από Ισπανία για Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην Ελλάδα χθες το βράδυ. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας της σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από τον αγώνα δρόμου που έγινε, ώστε να βρεθεί λύση, η Φον ντερ Λάιεν θα φτάσει στη χώρα μας 10:15. Μάλιστα, δεν θα πραγματοποιηθεί το πρόγευμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 10:00.

Συνεπώς, θα μεταβούν από κοινού στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, όπου θα κάνουν δηλώσεις υπογραμμίζοντας την τεράστια σημασία που θα διαδραματίσει το Ταμείο Ανάκαμψης στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0».