Γιατί σφάχτηκαν Πακιστανοί και Αφγανοί στο κέντρο της Αθήνας-Τι εξετάζει η Αστυνομία (Photos)

378
Γιατί σφάχτηκαν Πακιστανοί και Αφγανοί στο κέντρο της Αθήνας

Διαφορές από διακίνηση ναρκωτικών φαίνεται πως ήταν η αιτία της αιματηρής συμπλοκής μεταξύ 30 ατόμων αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μενάνδρου.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας 30χρονος Αφγανός, ο οποίος πυροβολήθηκε, ενώ τραυματίστηκαν δέκα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα νέο δείγμα της δράσης ποινικών στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις συνεχείς επιχειρήσεις από την Αστυνομία.

IMG_3538-_1_

Τα θύματα της επίθεσης περπατούσαν στο κέντρο της Αθήνας όταν δέχθηκαν επίθεση με πιστόλια και μαχαίρια από άλλους αλλοδαπούς τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη συμπλοκή είχαν προσαχθεί προσφάτως από την ΟΠΚΕ.

DSC_6093

Ακόμα, υπήρχε σύγκρουση μεταξύ τους γιατί ορισμένοι θεωρήθηκαν ότι κατέδιδαν στην Αστυνομία διακινητές ναρκωτικών. Όμως, εξετάζονται κι άλλα σενάρια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

DSC_6096

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «ήρθαν δυο άτομα και είπαν "θα γίνει μακελειό. Φύγετε από εδω πέρα". Εμείς δεν δώσαμε σημασία και τελικά έγινε μακελειό».

DSC_6104_2

«30 άτομα ήρθαν με πιστόλια και μαχαίρια και άρχισαν να τους χτυπάνε όλους. Το 30χρονο θύμα που ήταν Αφγανός, πουλούσε τσιγάρα και τον απειλούσαν Πακιστανοί ότι, αν δεν τους δώσει χρήματα, θα τον σκοτώσουν. Άμα θες να πουλήσεις τσιγάρα εδώ πέρα, θα πληρώσεις εμένα. Το παιδί δεν είχε να πληρώσει λεφτά και τον σκότωσαν. Ζητούσαν 2.000 με 3.000 ευρώ τη βδομάδα», αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής αναφέρει ότι «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».