Γιατί τρέμει τις Eκλογές ο Τσίπρας-Πανικός στην Κουμουνδούρου

624
Γιατί τρέμει τις εκλογές ο Τσίπρας

Σε πανικό βρίσκονται οι επιτελάρχες της Κουμουνδούρου και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν το σημερινό αδιέξοδο του κόμματος.

Στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικρατεί κατήφεια και προβληματισμός για το ότι ενάμιση χρόνο μετά τις Εθνικές Εκλογές ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στροβιλίζεται στη δίνη της εσωστρέφειας και βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα ανοδικό σπιράλ παρακμής με το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο ακόμη και για τον πιο φανατικό οπαδό της Αριστεράς.

Οι εσωκομματικές αναταράξεις και η απουσία αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο στον πρώην πρωθυπουργό που εμφανίζεται αδύναμος να διαχειριστεί το "μαγαζί" και άπραγος απέναντι στην ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση που του έχει στείλει ξεκάθαρα τελεσίγραφα τόσο για τη φυσιογνωμία του κόμματος, όσο και για τα πολυδιαφημισμένα ανοίγματα στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Υπό αυτές τις πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, το σοβαρό ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές προκαλεί ταραχή στα υψηλά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αντιλαμβάνονται ότι στην περίπτωση μιας νέας οδυνηρής ήττας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, το κόμμα θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει πρόωρα σπίτι του.

Οι υψηλοί τόνοι και οι άνευ ορίων αντιπολιτευτικές εξάρσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή μπορεί πρόσκαιρα να συγκινεί ένα μικρό κομματικό ακροατήριο, αλλά δεν υπηρετεί τον στόχο της ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ και της προσδοκίας για ανακατάληψη των αρμών της εξουσίας από τον πρώην πρωθυπουργό και την ηγετική του ομάδα.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να το καταλάβουν οι ομοτράπεζοι του κ. Τσίπρα που έχουν μείνει κολλημένοι σε πρακτικές και νοοτροπίες της εποχής των δεκαπενταμελών συμβουλίων.