Γιώργος Γεραπετρίτης στο «Καρφί» για Νοvartis: Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου

273
Με λιτή αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με συνέντευξη του στο «Καρφί» δίδει το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση της Novartis και των εμπλεκόμενων σε αυτή πολιτικών προσώπων, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε. - Στην υπόθεση Novartis πολλά κορυφαία στελέχη σας κρεμάστηκαν στα μανταλάκια και διασύρθηκαν. Στη συνέχεια βέβαια η Δικαιοσύνη τους δικαίωσε. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για μια άθλια. Επιπλέον, αν προκύψουν στοιχεία για τον Αλέξη Τσίπρα, από την πορεία της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα τα ερευνήσετε; «Από την ανακριτική διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης, προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό αμέσως η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Εξ αυτού του λόγου η δικογραφία δεν είναι πλήρης και θα συμπληρωθεί με ό,τι στοιχείο προκύψει στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει τις εξουσίες της εισαγγελικής αρχής. Εφόσον από τα νεότερα αποδεικτικά στοιχεία προκύψουν σοβαρές ενδείξεις που αφορούν την τέλεση και άλλων αδικημάτων ή τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών προσώπων θα επεκταθεί το κατηγορητήριο κατά το μέρος αυτό. Είναι προφανές ότι πρώην Πρωθυπουργοί δεν παραπέμπονται λόγω της ιδιαίτερης συνταγματικής τους θέσης παρά μόνο εάν υφίστανται αδιάσειστα στοιχεία, αλλά βεβαίως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.» Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη του στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Με λιτή αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ξεκάθαρη τοποθέτηση, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με συνέντευξη του στο «Καρφί» δίδει το πολιτικό στίγμα της Kυβέρνησης αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση της Novartis και των εμπλεκόμενων σε αυτή πολιτικών προσώπων, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

- Στην υπόθεση Novartis πολλά κορυφαία στελέχη σας κρεμάστηκαν στα μανταλάκια και διασύρθηκαν. Στη συνέχεια βέβαια η Δικαιοσύνη τους δικαίωσε. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για μια άθλια. Επιπλέον, αν προκύψουν στοιχεία για τον Αλέξη Τσίπρα, από την πορεία της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα τα ερευνήσετε;

«Από την ανακριτική διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης, προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του τέως Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό αμέσως η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Εξ αυτού του λόγου η δικογραφία δεν είναι πλήρης και θα συμπληρωθεί με ό,τι στοιχείο προκύψει στο πλαίσιο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δεδομένου ότι η Επιτροπή έχει τις εξουσίες της εισαγγελικής αρχής.

Εφόσον από τα νεότερα αποδεικτικά στοιχεία προκύψουν σοβαρές ενδείξεις που αφορούν την τέλεση και άλλων αδικημάτων ή τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών προσώπων θα επεκταθεί το κατηγορητήριο κατά το μέρος αυτό. Είναι προφανές ότι πρώην Πρωθυπουργοί δεν παραπέμπονται λόγω της ιδιαίτερης συνταγματικής τους θέσης παρά μόνο εάν υφίστανται αδιάσειστα στοιχεία, αλλά βεβαίως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.»

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Γεραπετρίτη του στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Μη χάσετε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, το αποκαλυπτικό «Καρφί». Διαβάστε: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ Απαιτείται ξεκάθαρο ιδεολογικό αφήγημα αλλά και σύγχρονη πολιτική πρόταση για την αναγέννηση της χώρας ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Η «ΚΙΝΗΣΗ 81» ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ Απεργάζονται εκλογικό αιφνιδιασμό στο Μαξίμου ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΚΥΡΩΣΗ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Μπλόκο από το ΣτΕ στην επέκταση του Μετρό ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ – ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ NOVARTIS: Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ: Η βάση του κόμματος θα αποφασίσει την πορεία μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ποιος «πότισε» την Ακρόπολη με Coca Cola ΕΝΘΕΤΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Όλες οι θέσεις σε Δήμους, Δημόσιο ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ «ΚΑΡΦΙ» Η εφημερίδα που ίδρυσε ο Νίκος Κακαουνάκης κυκλοφορεί κάθε Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία, πολλές αποκλειστικότητες και πολιτικό παρασκήνιο, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!